Política 26/05/2023

L'Executiu nega "electoralisme" per un Consell de Govern extraordinari a dos dies del 28-M

"Vàrem dir que governaríem fins al darrer minut", ha assenyalat Negueruela el dia que s'ha donat llum verda als ajuts per incentivar la jornada laboral de quatre dies

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, aquest divendres

Palma"Aquest Govern sempre ha dit que governaria fins al darrer minut. No és electoralista", ha afirmat aquest divendres el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, sobre si era "imprescindible" fer un Consell de Govern extraordinari a dos dies de les eleccions autonòmiques. Ho ha justificat pel fet que fins aquest dijous el consell de direcció de la UIB no va donar llum verda a l'acord pel finançament plurianual 2023-2026 de la institució, amb una aportació de 355 milions d'euros per part del Govern, i també per la recepció aquesta setmana d'un informe del Consell Consultiu favorable a un decret de la Conselleria d'Afers Socials. "Ja sabíem des de fa bastants dies que aquest divendres faríem un Consell de Govern extraordinari", ha recalcat.

Així i tot, l'acord més important d'aquest divendres és l'aprovació dels ajuts per incentivar les empreses a implantar la jornada laboral de quatre dies o 32 hores, que ja va anunciar la presidenta del Govern, Francina Armengol, dimecres en un acte de campanya a Calvià amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. "Imagín que les crítiques seran dels mateixos que varen votar en contra de la reforma laboral, d'apujar el Salari Mínim Interprofessional i les pensions", ha remarcat Negueruela, en referència al PP. "Uns són en el passat i altres miram cap endavant", ha afegit.

L'import per a aquesta primera convocatòria, que preveu arribar a 30 empreses de les Balears, serà de 400.000 euros, tot i que "es pot modificar i afegir-hi els recursos necessaris" en funció de la demanda. Se subvencionaran les despeses per reduir la jornada amb fins a 5.000 euros per cada persona treballadora. A les empreses amb menys de deu persones, la reducció haurà d'afectar el 30% dels treballadors, el mateix percentatge que les companyies amb 49 persones o menys. La xifra es redueix al 20% en el cas de les que tinguin més de 50 assalariats. En tot cas, es permetrà una desviació d'un màxim del 10% entre la participació d'homes i dones.

D'altra banda, també s'ha autoritzat la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Calvià per implantar un nou centre d'FP d'Hoteleria i Turisme a la zona de Magaluf. El Govern aportarà 16 milions d'euros, que permetran dur a terme un projecte que es preveu que estigui llest el 2026. En el cas del centre d'Alcúdia, aquest segon semestre es farà la fase de licitació, i l'Executiu està cercant espai per construir-ne un a la Platja de Palma.

stats