Política 30/06/2021

L'excap de gabinet de Cospedal eleva fins a deu les vegades que l'exministra es va reunir amb Villarejo

El marit de l'ex número 2 del PP també nega qualsevol implicació amb la Kitchen però admet trobades amb Villarejo

ARA
2 min
Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal, sortint de declarar de l'Audiència Nacional

Barcelona¿Quantes vegades l'ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal es va reunir amb l'excomissari José Villarejo? Aquest dimarts, Cospedal va declarar al jutge de la Kitchen i va afirmar, segons fonts judicials consultades per Efe, que s'hi havia trobat quatre vegades, la majoria a la seu popular del carrer Génova de Madrid. Però el seu excap de gabinet al PP, José Luis Ortiz, aquest dimecres ha elevat el nombre de reunions i ha assegurat a la mateixa sala de l'Audiència Nacional que van ser una desena. Segons la versió d'Ortiz, recollida per Europa Press, ell mateix s'ocupava d'anar a buscar Villarejo amb cotxe a la plaça Colón, entraven a Génova pel garatge i pujaven fins al despatx de Cospedal. Unes reunions que, tal com va acceptar la mateixa exministra, no quedaven registrades enlloc.

De què s'hi parlava? Segons la declaració d'aquest dimarts de Cospedal, en què va negar qualsevol implicació amb la Kitchen, Bárcenas mai va ser el tema de conversa. És justament per l'extresorer del PP que l'exministra està imputada en l'operació Kitchen, la causa que investiga si l'últim govern de Mariano Rajoy va utilitzar fons públics per espiar Bárcenas i obtenir informació sobre si tenia draps bruts del partit. A Cospedal, el jutge li atorga una funció clau en el reclutament com a confident del xòfer de l'extresorer. Però, segons l'exministra, amb Villarejo mai van parlar d'aquests temes, sinó que es reunien perquè l'excomissari tenia bona relació amb els mitjans de comunicació i Cospedal estava interessada en saber d'on procedia la campanya mediàtica contra ella i el seu marit.

De fet, el marit de l'exministra, Ignacio López del Hierro, també està imputat en la Kitchen pels mateixos fets i aquest dimecres ha declarat abans que Ortiz. Com Cospedal, s'ha desvinculat de la trama. Sí que ha admès contactes amb Villarejo, amb qui ha dit que tenia una relació personal des dels anys 90. Segons el testimoni de l'exministra, va ser el seu marit qui li va presentar l'excomissari l'any 2009. López del Hierro també va ser present en una de les reunions el mateix any entre Villarejo i Cospedal a la seu del PP i, en aquesta línia, ha apuntat que no li constava que a la trobada es parlés de l'estat de la investigació de la trama Gürtel. Però ha afegit un petit detall de les trobades: quan Ortiz entrava amb cotxe amb Villarejo a la seu del PP, López del Hierro els esperava al pàrquing i els acompanyava fins al despatx de Cospedal.

Per cortesia

Sigui com sigui, el matrimoni ha admès les reunions amb Villarejo després que la sala mostrés una gravació al despatx de Cospedal en què es pot sentir l'exministra dient a Villarejo que li encarregaran "treballs puntuals". Una expressió que tant Cospedal com López del Hierro han argumentat que van dir "per cortesia", negant que li fessin cap encàrrec i desmentint que li paguessin diners. Tampoc s'ha aclarit encara què vol dir una anotació en l'agenda de Villarejo on es llegeix: "Cospe molt preocupada 5 pagaments 200".

stats