Cas Koldo
Política 17/05/2024

L'Audiència Nacional admet que el Govern balear es personi com a perjudicat en el cas Koldo

Ara l'Executiu tindrà accés a la documentació de la causa i li permetrà sol·licitar les diligències que consideri oportunes

ARA Balears
1 min
Audiència Nacional

PalmaL'Audiència Nacional ha admès la petició del Govern de les Illes Balears de personar-se com a part perjudicada en el cas Koldo aquest divendres. La decisió arriba després que l'Executiu illenc aportàs a la seu judicial la desertificació dels fons europeus, amb els quals es va pagar el contracte de 3,7 milions a l'empresa investigada.

D'aquesta manera, se certifica el canvi de parer de l'estament judicial, que havia rebutjat, fins en dues ocasions, la intervenció del Govern com a acusació, perquè el contracte amb Solucions de Gestió i Suport a Empreses SL es va pagar amb fons europeus, per la qual cosa entenia que el perjudicat seria, en tot cas, Europa. Davant aquesta negativa l'Executiu illenc va apostar per la desertificació de fons Feder, una passa que el Govern justifica en l'aplicació de protocols antifrau. L'Advocacia de la Comunitat va presentar, llavors, un informe del Ministeri d'Hisenda a l'Audiència amb l'acreditació del descompte de fons per part de la UE, que ha recuperat el muntant ingressat a les Balears.

La personació donarà accés al Govern a la documentació de la causa i li permetrà sol·licitar les diligències que consideri oportunes.

stats