Política 30/05/2023

L'Associació Balear Immobiliària celebra la victòria del PP: "Permetrà frenar la Llei d'habitatge"

Reclamen que es construeixi en altura per evitar consumir territori, i fomentar la col·laboració publicoprivada

ARA Balears
1 min
Un dels habitatges de protecció pública

PalmaL'Associació Balear Immobiliària Nacional i Internacional (Abini) ha valorat de manera "positiva" els resultats de les eleccions del 28-M. En un comunicat, Abini diu que "afortunadament permetrà frenar la Llei d'habitatge". L'Associació considera que en els darrers anys les seves propostes han estat ignorades, malgrat que, "es volia ajudar a frenar els problemes d'habitatge de les Balears".

El president de l'associació, Hans Lenz, ha explicat que els directors generals d'Habitatge del Govern "es van mostrar receptius a les reivindicacions d'Abini, però sempre es prioritzava l'equilibri entre partits i propostes més ideològiques que de sentit comú". Per això, l'associació demana al govern que sorgeixi de les urnes "seny i responsabilitat i que tingui en compte l'opinió del sector".

Abini també exposa que la política d'habitatge desenvolupada la passada legislatura "ha fallat, perquè no s'ha aconseguit cap dels objectius marcats". L'associació posa com a exemple l'expropiació d'habitatges buits dels grans tenidors "dels quals únicament 16 es van incorporar al lloguer social" i la "forassenyada" idea de limitar la venda de llarga als no residents "va tenir un impacte molt negatiu en les inversions".

L'associació també assenyala que "està comprovat que la política intervencionista ha fracassat a les Illes, i que l'única solució passa per cercar models d'habitatge adaptats a la nova realitat social, construir en altura per no consumir territori i fomentar la col·laboració publicoprivada per donar un nou camí a la política d'habitatge". Per altra banda, davant l'anunci de l'avançament de les eleccions generals al 23 de juliol, Abini ha celebrat que "afortunadament permetrà frenar el desenvolupament de la Llei d'habitatge, que no hauria fet més que empitjorar la situació".

stats