Política 10/03/2016

Junts pel Sí reformularà el seu òrgan de direcció després de l'avís de Bel

El diputat havia posat sobre la taula la seva renúncia perquè considera que l'òrgan de presa de decisions ha d'estar format només per parlamentaris

Sara González
1 min
El catedràtic Germà Bel en un instant de l'entrevista, a Barcelona.

BarcelonaEl grup parlamentari de Junts pel Sí reformularà el seu òrgan de direcció perquè estigui només format per diputats i no per membres de CDC o ERC que no ocupen un escó al Parlament. Així ho ha anunciat el cap de llista de Junts pel Sí per Tarragona a les eleccions del 27 de setembre, Germà Bel, que en els darrers dies ha posat sobre la taula la seva dimissió com a membre de la direcció del grup parlamentari de la candidatura independentista pel seu desacord amb la manera com funcionen les reunions que el grup manté els dilluns a la tarda.

A la reunió d'aquest dilluns Bel es va queixar de la intromissió en aquestes trobades de membres de CDC i d'ERC que no són diputats, i va plantejar la possibilitat de dimitir. Finalment, però, la direcció del grup, encapçalada per Jordi Turull i Marta Rovira, proposarà la dissolució de l'actual òrgan per crear-ne un de nou del qual Bel assegura que formarà part si l'hi demanen.

"Tot allò que serveixi per potenciar el funcionament de Junts pel Sí com una candidatura àmplia i transversal i no com una coalició de partits ajudarà", ha dit el diputat, que ha afegit que, malgrat tot, la unitat d'acció "mai ha estat en risc", tot i que "no s'hagi fet bé" la fórmula de presa de decisions.

stats