Política 13/02/2020

Josep Melià: "No hi ha cap discrepància ideològica amb Jaume Font, crec que és un tema d'estratègia"

El secretari general d'El Pi assegura que ara s'obre "una nova etapa" i una oportunitat de "rejovenir" el projecte

Ara Balears
2 min
Josep Melià / ARA BALEARS

PalmaEl secretari general d'El Pi, Josep Melià, ha passat aquest dijous pels micròfons del programa Al Dia d'IB3 Ràdio per parlar de l'actualitat política que afecta el seu partit amb la recent dimissió de Jaume Font. Melià ha destacat que "no hi ha cap discrepància ideològica amb Jaume Font, crec que és un tema d'estratègia", i ha afegit que "es va proposar una possible col·laboració per entrar al govern del Consell i hi va haver discrepàncies, però les discrepàncies formen part del dia a dia dels partits".

Melià ha subratllat que a partir d'ara s'obre una nova etapa al partit: "Tenim l'oportunitat de rejovenir el projecte i d'incorporar-hi persones noves". No obstant això, el secretari general ha volgut deixar clar que el partit continua amb la seva ideologia i ha subratllat que "continuam sent un partit centrista i balearista. La nostra ideologia no s'ha mogut ni un mil·límetre".

Quant al candidat a ocupar la presidència del partit, Melià no ha volgut donar cap nom i ha recalcat que no té candidats. "El partit ha d'obrir una reflexió interna i hem de situar a la presidència la persona que considerem més idònia".

El secretari general també ha assenyalat la necessitat de tornar a "fer marca" de partit: "Crec que un dels grans reptes són les poblacions de més de 15.000 habitants. Tenim uns grans resultats a la Part Forana, als pobles amb menys de 15.000 habitants. I aquest crec que és un debat molt important", ha afirmat.

Per altra banda, Melià també ha parlat dels premis Ciutat de Palma: "La llengua que hem de defensar i protegir és la llengua catalana i, per això, és normal que els premis Ciutat de Palma siguin en la llengua pròpia de les Illes Balears", ha sentenciat.

De la mateixa manera, ha volgut agrair a Font la "gran tasca" que ha fet al capdavant de la formació: "Estic immensament agraït per la seva feina", ha dit.

stats