Política 13/06/2020

MÉS qualifica el decret del territori com la mesura proteccionista "més important dels darrers 20 anys"

Josep Ferrà: "Mentre la dreta ataca, l'esquerra avança"

Ara Balears
2 min
Josep Ferrà durant una comparaixença

PalmaMÉS per Mallorca celebra el decret llei de protecció de territori, que aquest dimarts se sotmetrà a la validació de la cambra. El portaveu adjunt de la formació ecosobiranista al Parlament, Josep Ferrà, el qualifica com "la mesura més important dels darrers 20 anys per protegir el nostre territori".

Per Ferrà, la nova norma, juntament amb la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (Leco) i els distints plans territorials insulars, "crearà un corpus per a la defensa del nostre territori, del nostre paisatge i de l'activitat agrària imprescindibles per aturar l'especulació a la qual es veu sotmès el camp de la nostra terra". En aquest sentit, el diputat ecosobiranista ha emfatitzat que "l'excavadora de la dreta especuladora i constructora no podia continuar actuant de manera impune en el sòl rústic. El PP ha pretès en la darrera dècada posar fi al sector primari; el seu objectiu és convertir el sòl rústic en una segona línia hotelera sota el paraigua del lloguer vacacional".

En aquest context, Ferrà ha explicat que MÉS per Mallorca fa feina per tal que el decret sigui validat dimarts que ve. "Tot i els intents de la dreta per boicotejar una norma que posarà fre a la destrucció que ells mateixos promouen, nosaltres continuam lluitant. Mentre la dreta ataca, l'esquerra avança", ha remarca el portaveu adjunt de la formació.

A més, Ferrà ha criticat els atacs que ha rebut el decret els darrers dies per part del PP. "Maleeixen la protecció del nostre entorn, un fet, diuen, que avalua els terrenys en rústic, però l'autèntic valor que té el rústic, el que s'ha de potenciar, és els dels usos agraris i ramaders, principalment, i no el valor del bloquet i del formigó. La resta són fal·làcies i mentides".

Ferrà ha defensat el nou decret tot just quan es compleixen tres anys de la declaració del Trenc-Salobrar de Campos com a Parc Natural. Un objectiu, diu, que només fou el primer de molts: "Decret de posidònia, Llei de residus, Llei de canvi climàtic, Llei agrària, ampliació de reserves marines, l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera...". "Normes totes elles criticades sempre pels mateixos; els que lladraren contra el Parc Natural del Trenc són els qui ara lladren contra el decret de protecció del territori", ha conclòs Ferrà.

stats