Política 19/10/2021

José Hila reparteix a tort i a dret contra l'oposició

El batle de Palma ha afirmat que "probablement" Eva Pomar sigui "la darrera portaveu de Ciutadans"

3 min
El batle de Palma, José Hila, en un ple de l'Ajuntament de Palma.

Palma"Probablement serà la darrera portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament; per desgràcia. Ha decebut molta de gent i en pagarà les conseqüències, canviï el to". Així de contundent ha estat el batle de Palma, José Hila, contra la representat municipal del partit taronja, Eva Pomar. "Pensàvem que seria una dreta centrada i europea; la gent vota l'original, i si quan us escolten veuen Vox i el PP, no us votaran", ha continuat el socialista durant la seva intervenció en el Debat de política general de la ciutat. Però Pomar no ha estat l'únic blanc d'Hila, que ha repartit a tort i a dret contra la resta de partits de l'oposició.

La resposta del batle s'ha produït després que la portaveu de Ciutadans hagi afirmat que els varen elegir per "defensar Palma" del PSIB, MÉS i Podem. "No, no us varen elegir per això, tampoc per estar en contra de tot i anunciar la fi del món; ja hi són el PP i Vox per fer-ho. Utilitzau qualificatius de l'extrema dreta", ha criticat Hila. Pomar no s'ha pres gens bé les paraules del socialista i en la rèplica li ha advertit: "No em pot dir què pensar, què sentir i quin to he de tenir. Ho entén?", ha assenyalat, i ha afegit que "no ha de venir ningú de l'esquerra per dir on seré ni com he de ser". "Acaba de mostrar la pitjor versió de si mateix, m'ha sorprès que ho fes en públic i davant les càmeres", ha comentat la portaveu, que malgrat que no ha alçat la veu es veia molesta. Durant la rèplica ha arribat a qualificar Hila de "prepotent" i li ha recomanat que no sigui "visionari", perquè "potser el darrer batle socialista de Palma serà vostè". Pomar també ha deixat anar que "les pel·lícules no sempre acaben bé; crec profundament en la justícia i cadascú serà al seu lloc".

Hila ha lamentat que l'oposició, a l'hora de criticar la gestió de l'Ajuntament, no hagi tingut en compte que gairebé els dos primers anys d'aquesta legislatura han estat marcats per la crisi sanitària del coronavirus. "Ho devem haver fet bastant bé quan, havent estat immersos en una crisi, només parlen de temes normals de la ciutat", ha dit el batle, perquè abans de la seva rèplica no han fet cap comentari sobre l'impacte de la pandèmia.

"Anar a 30 per Palma és una bogeria"

José Hila ha considerat una "pena" que el PP sigui "retrògrad" pel que fa a les polítiques de mobilitat que defensa, perquè els populars han criticat molt les mesures preses per Cort, com ara la conversió de carrers per a vianants i la reducció de la velocitat màxima permesa. "No som revolucionaris, no inventam res; ho estan fent a Europa i a la resta de ciutats espanyoles", ha dit el batle per defensar les polítiques que aplica el Pacte a Ciutat. De fet, ha recalcat que altres batles del PP sí que aposten per les mateixes mesures, i fins i tot ha recordat que el president del Consell d'Eivissa, el popular Vicent Marí, va demanar limitar el nombre de vehicles que arriben a l'illa. "Ana-hi i apreneu un poc", ha proposat Hila.

Com a resposta, la portaveu del PP a Cort, Mercedes Celeste, ha afirmat que "estam a favor de la mobilitat sostenible, però anar a 30 per Palma és una bogeria. Trobar aparcament sí que és mobilitat sostenible". També ha rebutjat les paraules d'Hila envers el seu partit, perquè el socialista els ha recordat que varen perdre les eleccions i que haurien de "reconèixer" que alguna cosa varen fer per "no connectar amb la ciutadania".

El portaveu municipal de Vox, Fulgencio Coll, ha retret a Hila que els membres de l'equip de govern sovint fan esperar massa, i el batle no ha tingut miraments per replicar i carregar contra el partit. "Fa quatre hores que som en el ple i li falten dos regidors", ha comentat el socialista, i ha afegit que és contradictori parlar de puntualitat quan un dels edils de Vox "ha escollit anar al ple del Parlament en lloc de ser aquí". "Tenir dos càrrecs a la vegada potser no era la solució", ha amollat.

El batle ha aprofitat per criticar Vox, que ha qualificat d'"ultraliberal", i ha descrit que això implica que volen abaixar els impostos, però només als rics; que l'Estat sigui mínim i desregularitzar el mercat. També ha comentat que el partit d'extrema dreta defensa "l'aïllament internacional" i que està en contra de la Unió Europea i de l'Organització de Nacions Unides (ONU). "Espanya tota sola al món, què us recorda això? És de mitjan segle XX i no ens va anar bé. Volen tornar al passat, a l'Espanya en blanc i negre", ha assenyalat Hila.

stats