Política 24/02/2020

Jorge Fernández: "No hi ha les condicions polítiques perquè en una comissió puguem fer una feina mitjanament raonable"

El catedràtic que aquest dilluns ha renunciat a coordinar la comissió d'experts explica els motius de la seva decisió

Ara Balears
1 min
El Consell Executiu proposarà Jorge Fernández del Valle com a coordinador de la comissió d'experts en el consell rector de l'IMAS del proper dilluns

PalmaJorge Carlos Fernández del Valle, el catedràtic que aquest dilluns ha renunciat a coordinar la comissió d'experts sobre l'explotació sexual de menors de l'IMAS, ha assegurat en una entrevista a La Ser que la seva decisió està motivada per les discrepàncies polítiques que va generar el seu nomenament. "Des de la meva perspectiva, acceptar el càrrec ara mateix és estar en una zona de guerra on tothom va a una altra cosa i, per tant, no hi ha les condicions perquè en una comissió puguem fer una feina mitjanament raonable".

Tot i que ha explicat que va fer feina pel Consell de Mallorca fa 12 anys, quan aquest era presidit pel PSIB, el catedràtic ha lamentat que l'oposició no hagi examinat la seva experiència en aquest àmbit. Fernández del Valle ha criticat també els interessos polítics que hi ha darrere aquest cas. "En 30 anys de professió és la primera vegada que veig una situació política d'aquest tipus, tenint en compte que menors als quals s'ha de protegir en joc", ha sentenciat.

Cal recordar que Jorge Carlos Fernández del Valle va ser proposat dimecres 19 de febrer pel Consell Executiu del Consell de Mallorca i que aquesta elecció va ser molt criticada per l'oposició, que en va demanar la retirada, ja que assegurava que no era una persona aliena al treball de l'IMAS, atès que ja hi havia treballat.

stats