Política 11/02/2020

Jaume Font dimiteix com a president d'El Pi

El polític regionalista ha fet pública la seva decisió aquest dimarts

Maria Llull
2 min
El ja expresident d'El Pi, Jaume Font

PalmaJaume Font ha dimitit aquest dimarts com a president d'El Pi. El polític regionalista ha fet pública la decisió, que ha qualificat de "meditada" i "dolorosa" a les xarxes socials. Font havia comunicat minuts abans la seva dimissió a la comissió executiva d'El Pi, d'on ha partit tot seguit. La següent passa perquè sigui efectiva serà que la traslladi al consell general del partit. "De moment, no puc dir res a ningú", ha indicat a l'ARA Balears en fer-se pública la notícia. Està previst que Font expliqui aquest dimecres els motius que l'han duit a prendre aquesta decisió i si continuarà com a diputat d'El Pi al Parlament.

"Ens ha plantejat la seva intenció a l'executiva, però fins que no presenti la seva dimissió al consell general continua sent el president del partit", ha indicat la vicepresidenta d'El Pi, Xisca Mora. Mora ha destacat que el projecte d'El Pi "ha crescut gràcies a la seva feina com a líder". "A molts de partits de les Illes els hauria agradat tenir un president com Font", ha sentenciat la vicepresidenta.

Com va explicar l'ARA Balears el passat desembre, El Pi estava immers en una crisi generada per l'estancament electoral i agreujada per la intenció de Font de fer un canvi de rumb ideològic en la formació regionalista per tal d'ampliar-ne les bases. Font anuncià les seves pretensions en el sopar de Nadal d'El Pi, i bona part del partit considerà que no era el moment adequat per obrir aquest front.

Destacats membres del partit, com Xisca Mora o el secretari general, Josep Melià, es negaren a acceptar un canvi ideològic per una decisió unilateral, i mostraren preocupació perquè el partit perdés les seves senyes d'identitat, a més de criticar l'ambigüitat de les propostes de Font, qui no concretà quin havia de ser el canvi de missatge.

stats