Política 27/01/2015

Alberto Garzón: "Podem no vol un escenari de convergència i crec que és un error"

L'aspirant d'IU a La Moncloa considera que Susana Díaz ha avançat les eleccions a Andalusia per motius "partidistes"

Ara
1 min
Garzón optarà a ser candidat d’IU a les eleccions generals

BarcelonaL'aspirant d'IU a la Moncloa, Alberto Garzón, ha lamentat que Podem no busqui una confluència amb altres partits d'esquerres. "Ells no volen un escenari de convergència i crec que és un error", ha assegurat en una entrevista al programa Los desayunos de TVE.

Garzón ha insistit que la formació que lidera Pablo Iglesias no és el seu "enemic", sinó que ho són les polítiques de dretes, però ha avisat que la política no és una "competició esportiva sinó un instrument per transformar la vida de la gent" i que, per tant, la prioritat hauria de ser sumar per aconseguir aquest objectiu.

El dirigent d'IU també ha assegurat que l'avançament electoral de Susana Díaz a Andalusia respon al seus "ineteressos partidistes". Ha lamentat que Díaz "confongui el seu nom amb el d'Andalusia", un fet que, segons ell, hagués estat "impensable" amb el seu antecessor, José Antonio Griñán.

Garzón ha subratllat, a més, que justament és "molta casualitat" que els socialistes donessin suport al desembre a la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas dels fons de formació i ara al gener anunciï l'avançament electoral.

stats