Política 21/06/2022

Isabel Castro deixa el Govern i es converteix en la secretària d'Estat de Migracions

El seu nomenament s'oficialitzarà en un dels pròxims Consell de Ministres, segons apunten des de Presidència

2 min
La consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro

PalmaLa directora general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat del Govern, Isabel Castro, entra en l'executiu estatal de Pedro Sánchez i es convertirà pròximament en la secretària d'Estat de Migracions, depenent del ministeri que dirigeix José Luis Escrivà, juntament amb les àrees de Seguretat Social i Inclusió.

Castro, que fou també consellera d'Administracions Públiques, substituirà Jesús Perea, que va presentar la renúncia aquest mateix dilluns. Així, aquests dies deixarà l'Executiu illenc, on ha estat emmarcada en la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat que lidera Mercedes Garrido.

El nomenament oficial es produirà en un dels pròxims Consell de Ministres, segons han apuntat des de la Conselleria. D'altra banda, no se sap a hores d'ara qui substituirà Castro al capdavant de la direcció general que ha ocupat fins aquest dimarts.

Castro, amb el seu càrrec de secretària d'Estat, es converteix així en la illenca amb un rang més alt dins l'executiu de Sánchez. Des de fa dues setmanes la mallorquina Lidia Rubio és la cap de gabinet de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, de la mateixa manera que el menorquí Marc Pons dirigeix el gabinet de la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

El PSIB ha mostrat "màxima satisfacció" pel nomenament de Castro. "És una nova demostració del pes polític que el socialisme balear va adquirint dins el govern d'Espanya", ha afirmat el partit en una nota de premsa. El PSIB ha volgut recordar també la figura de Bel Oliver, que fou secretària d'Estat de Turisme des de juny de 2018 fins a juliol de 2020, i que actualment ocupa un càrrec directiu a l'Organització Mundial del Turisme. "Va ser una primera demostració de la sensibilitat del govern de Pedro Sánchez amb les Illes Balears i la política turística", subratllen.

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha felicitat Castro a través de les xarxes socials, destacant "el seu treball magnífic en el Govern". "Hem treballat perquè així sigui i m'alegr molt que una companya tan treballadora, preparada i compromesa com ella assumeixi aquest important repte", ha assenyalat en el seu missatge. "Has fet una feina magnífica en el Govern i també ho faràs com a secretària d'Estat de Migracions", ha conclòs.

stats