Política 14/05/2023

Ione Belarra ataca el PSOE a Calvià: "És una força eminentment conservadora"

Unides Podem escenifica la pau social que es viu a les Balears entre les famílies del partit, a diferència de les bregues a l'Estat per Sumar

3 min
La líder de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030

PalmaLa secretària general de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha omplert d'atacs el PSOE i el PP en el primer gran acte electoral d'UP a les Balears, que ha començat amb la cançó Alegria d'Antònia Font. "Altres partits fan promeses que sonen molt bé, però després no les compleixen. El PSOE és una força eminentment conservadora, ja que conserva el que hi ha", ha afirmat a Calvià. "L'única força de transformació és UP, i per això el PP sap qui és el seu adversari", ha afegit.

Belarra ha posat el focus del seu discurs especialment en l'habitatge. "Les eleccions s'han convertit en un referèndum pel dret a l'habitatge", ha apuntat. De fet, creu que els populars estan en la seva "línia anticonstitucional", perquè si governen "no compliran la llei", i el PSOE ha estat tres anys "posant bastons a les rodes". En aquest sentit, ha reiterat el seu compromís de pressionar Pedro Sánchez perquè s'insti Europa a establir una excepció balear per limitar la compra d'habitatges a no residents.

En un acte amb la presència de les kellys i l'Associació Memòria de Mallorca, la ministra no ha deixat escapar l'oportunitat per posar en relleu la implantació dels llits elevables en els hotels i també fites com la troballa de les restes d'Aurora Picornell. "Heu obert totes les fosses de la repressió", ha expressat. El secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), Enrique Santiago, també s'hi ha sumat i ha afirmat que el Govern "és un exemple per a tot el país" en matèria de Memòria Democràtica.

A més, Santiago s'ha referit a les fotografies de l'expresident del Govern i condemnat per corrupció, Jaume Matas, amb l'exdirigent popular José María Rodríguez i alguns integrants de les llistes del PP de Mallorca. "Recordau quan les Balears eren famoses per la corrupció? Quan Matas es ficava tots els doblers públics a la butxaca? Ara ens adonam que dirigeix la campanya electoral del PP", ha subratllat.

L'acte d'UP s'ha fet Calvià, un municipi molt afectat per la problemàtica de l'habitatge, que és una de les principals banderes del partit. De fet, la candidata de la formació a la batlia de Calvià, Marga Plomer, ha anunciat que "serà el primer municipi d'Espanya a implantar la llei estatal d'habitatge", que permet, entre altres coses, la limitació del preu del lloguer a les zones tensades, o que siguin els propietaris els que paguin els honoraris de les immobiliàries. La coordinadora de la formació morada a les Illes i candidata al Parlament, Antònia Jover, ha reivindicat "la importància" d'assolir l'excepció balear, però també de crear un impost als habitatges buits. "Les cases han de ser per a la gent d'aquí, no som un parc temàtic", ha assenyalat. A més, ha afirmat que "fins ara hem hagut de pitjar el PSIB, però ara el volem dur darrere".

Un acte que reflecteix la unitat

Que Santiago fos un dels ponents juntament amb Belarra és un fet significatiu, ja que la ministra va destituir-lo fa uns mesos de secretari d'Estat d'Agenda 2030. El míting d'aquest diumenge ha reflectit la unitat que es viu a les Balears en aquest espai polític, un fet que dista del que succeeix a l'Estat amb les bregues de Sumar i Podem per les quotes de poder en el projecte de Yolanda Díaz. A l'acte també hi ha parlat la secretària d'Organització d'Esquerra Unida de les Illes, Laura Pérez. "S'ha de votar i sumar", ha dit, amb una referència a l'espai de Díaz. La vicepresidenta del govern espanyol visitarà Palma el pròxim dia 25, mentre que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, es desplaçarà fins a Eivissa.

stats