Política 26/02/2018

Podem insisteix en la imposició d'un impost a la banca per garantir les pensions

Jarabo ha elogiat les mobilitzacions de jubilats que es varen dur a terme la setmana passada

Ara Balears
1 min
Alberto Jarabo, a la roda de premsa d'aquest dilluns.

PalmaPodem ha tornat a defensar aquest dilluns la imposició d'un impost a la banca la recaptació del qual serviria per garantir el futur de les pensions i recuperar el sistema d'increment anual lligat a l'augment de l'IPC.

El portaveu parlamentari de Podem Balears, Alberto Jarabo, ha plantejat aquesta reivindicació amb motiu del debat al ple del Parlament de demà d'una proposició no de llei del seu grup en favor de la "sostenibilitat del sistema de pensions".

Jarabo ha elogiat les mobilitzacions de jubilats que varen tenir lloc la setmana passada a ciutats de tot Espanya en protesta per l'augment mitjà de les pensions d'un 0,25% aquest any. "Les pensions han d'augmentar, com a mínim, com l'IPC", ha dit.

Segons que ha explicat, la proposició de què es parlarà demà planteja, a més de la possibilitat de crear l'impost, que s'adoptin altres mesures per incrementar els ingressos del fons de pensions, "buidat durant els últims anys pel govern del PP". També advoca perquè els pressupostos generals de l'Estat tinguin en compte l'abonament de les pensions.

stats