Política 26/04/2023

Un 'innovation valley', el darrer compromís de Prohens amb les Illes

La líder popular també ha expressat que vol "rellançar" el Parc Bit i crear un Centre Autonòmic de Recerca en Intel·ligència Artificial

ARA Balears
2 min
Marga Prohens durant Fòrum d'Innovació organitzat pel partit

PalmaLa presidenta del PP balera, Marga Prohens, ha expressat aquest dimecres el seu compromís d'impulsar un innovation valley vinculat a la innovació en el turisme i a les renovables a les Illes, així com de "rellançar" el Parc Bit i crear un Centre Autonòmic de Recerca en intel·ligència artificial.

Segons ha informat el partit, en el marc del Fòrum d'Innovació organitzat pel PP, que ha tingut lloc a Son Llaüt, a Santa Maria, la líder popular també ha proposat la digitalització, la millora tecnològica i la implantació d'intel·ligència artificial per a petites i mitjanes empreses balears amb Fons Europeus Next Generation.

Quant al reimpuls del Parc Bit, ha anunciat que es volen atraure noves empreses, rebaixant els costos per a instal·lar-s'hi, i que es volen desenvolupar els centres Bit de Menorca i Eivissa.

"No pot ser que no hi hagi una visió global de la innovació, que des de la política sigui vista com un element complementari, com un annex de diferents sectors, però que des de les administracions no existeixi la capacitat de tenir una visió de conjunt del que pot representar la ciència i la tecnologia per a les nostres Illes", ha expressat Prohens.

Així, ha apuntat que un primer objectiu és aconseguir el 2% d'inversió en Innovació el 2027, mitjançant l'impuls d'un Pla de Ciència, Tecnologia i Innovacióque que "doni estabilitat i seguretat als inversors, per a la recerca en els principals sectors econòmics illencs".

D'altra banda, Prohens ha destacat que es vol fomentar la Formació Professional (FP) cap a especialitats vinculades a les empreses tecnològiques o de software, entre d'altres, així com la creació d'una direcció general de Polígons Industrials, i l'aprovació d'una Llei de Polígons per donar un marc normatiu a les empreses.

stats