Política 18/05/2019

El Pi vol mantenir el preu d'abans de l'Impost Turístic i garantir que en quedi el 50% al municipi on es recapta

La formació es compromet a modernitzar la planta hotelera i a millorar la professionalització del sector

Ara Balears
1 min
El Pi vol mantenir el preu d'abans de l'Impost Turístic i garantir que queda el 50% al municipi on es recapta

PalmaLes propostes turístiques d'El Pi per al 26-M inclouen la reducció de l’impost turístic a les quanties inicials, garantirà que “el 50% d’allò recaptat quedi al municipi on s’ha pagat l’impost i redefinirà les finalitats a què van destinats els doblers recaptats perquè estiguin més vinculats al sector turístic”, segons ha assenyalat el candidat número u al Parlament, Jaume Font, que ha visitat aquest dissabte el Mercat Medieval de Capdepera.

El Pi ha assegurat també que promourà una estratègia de qualitat turística global, que inclogui la modernització de la planta hotelera. El candidat al Parlament, Jaume Font, s’ha compromès a “canviar la normativa per fer obres recuperant una regulació similar a la de 2010 i 2012. Així mateix, aposta per augmentar la categoria dels establiments turístics; pel que fa als hotels, vol que siguin de quatre i cinc estrelles”. Font també diu que promou "la formació turística continuada durant els períodes de desocupació o de temporada baixa i per la introducció d’iniciatives d’R+D+I".

Alhora advoca per la cessió íntegra de l’IVA, que grava l’allotjament turístic, a les comunitats que el generen amb la finalitat de millorar les infraestructures turístiques, i instarà que baixi l’IVA turístic perquè, amb els guanys que s’obtinguin, es produeixi una pujada salarial que repercuteixi en el benestar que genera el sector. A més, ha insistit en dues reivindicacions d’El Pi: la regulació del tot inclòs de baixa categoria i dels cotxes de lloguer, segons Font, “dues de les grans assignatures que el Govern actual ha deixat sense resoldre aquesta legislatura”.

stats