Política 22/05/2023

Les Illes reben quasi 13 milions dels 580 anunciats per Sánchez per a Atenció Primària

Un 75% es destinarà a les infraestructures i un 25% a equipament sanitari, segons ha explicat el Govern

1 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dimecres a palma

PalmaLes Illes Balears han rebut 12,8 milions d'euros de fons finalistes per a l'Atenció Primària, dels 580 que va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el míting central del PSOE a València. La partida, com els 38,5 milions per a salut mental anunciats el passat diumenge a Valladolid, s'han repartit entre les comunitats, que són les competents en sanitat.

La transferència des del Ministeri a les Illes es dedicarà en un 75% (9,6 milions d'euros) a infraestructures, com construir o reformar nous centres de salut, i en un 25% (3,2 milions d'euros) a l'adquisició de nou equipament sanitari. Segons ha explicat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, en el darrer Consell de Govern de la legislatura, entre les noves infraestructures s'hi troben el nou centre de salut de Son Ferriol, la reforma del de Sant Antoni de Portmany i la creació d'un nou servei d'urgències d'Atenció Primària a Verge del Toro. Quant a l'equipament sanitari, es finançaran des d'ecògrafs a desfibril·ladors i monitors de constants vitals.

Sánchez va tornar als grans anuncis electorals en els mítings per afrontar les eleccions autonòmiques, després d'evitar-ho en la seva visita a les Balears, on va fer anuncis de caràcter municipal. A Eivissa va destacar els 532 habitatges públics a Can Escandell, i a Palma, que "en les pròximes setmanes" el Consell de Ministres aprovarà el conveni per finançar el tramvia de Ciutat, que l'ha de connectar amb l'aeroport, per un valor de 185 milions d'euros. El passat 3 d'octubre, quan va visitar Mallorca per anunciar la posada en marxa el règim fiscal, ja va subratllar els 20 milions inicials per començar-ne les obres.

stats