Política 16/07/2020

Iago Negueruela: "Continuarem tancant carrers, si fa falta"

El conseller de Turisme ha assegurat que les Illes no es poden permetre una recomanació externa de no viatjar-hi i "aquest era un debat que ja hi havia a Alemanya"

Ara Balears
2 min
“Si la crisi és en V,                            la recuperació plena podria ser el 2022” Iago Negueruela

PalmaUn dia després que el Govern balear decidís tancar tots els establiments de Punta Balena, a Magaluf, i els dels carrers de 'la Cervesa' i 'el Jamón', a l'Arenal, el conseller de Turisme Iago Negueruela ha assegurat que continuaran tancant carrers en cas que aquestes massificacions de turistes es traslladin a altres zones. El conseller ha defensat, en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, aquesta decisió perquè "tots els experts epidemiòlegs ens diuen que aquest tipus de turisme és perillós".

En aquesta línia, Negueruela ha fet una crida al turisme responsable perquè diu que les Illes no es poden permetre la imatge que estaven donant en aquestes zones. "Hem de tenir turisme perquè, si no, tindríem un problema, però enguany ha de ser especialment responsable", ha dit.

El conseller ha dit afirmat que moltes de les imatges que varen poder veure eren amb els locals oberts i que molts d'aquests carrers "promouen el turisme de gatera". "Enguany ja s'havia dit que no volíem aquest tipus de turisme, i menys amb la situació que tenim". En aquest sentit, Negueruela ha reconegut que les Illes no es poden permetre la recomanació externa de no viatjar-hi i "aquest era un debat que hi havia a Alemanya".

A més, ha assegurat que després que es fes efectiva la norma "es va tancar tot" i ha informat que els pròxims dies, entre aquest dijous i dissabte, hi haurà un dispositiu especial per fer campanyes de control específiques perquè es compleixi la normativa. "Avui ha d'estar tot tancat i les sancions són molt elevades", ha recordat.

Respecte de l'acollida que ha tingut aquesta notícia per part dels mitjans internacionals, Negueruela ha destacat que la majoria remarquen que la salut ha d'anar per sobre de la resta de les coses. "La gent cerca una destinació segura aquest estiu i aquestes imatges no ens les podem permetre. Són contraproduents", ha dit.

Negueruela ha fet una reflexió sobre la dependència econòmica que tenen les Balears del turisme, i ha reconegut que "a tots ens agradaria tenir una economia més diversificada", però ara mateix el més important "és recuperar el turisme si es vol que els treballadors facin feina".

stats