Política 06/11/2019

Guillem Balboa: "No es tracta de vot útil o vot inútil, sinó d'involució o més democràcia"

MÉS per Mallorca ha fet aquest dimecres horabaixa l'acte central de campanya al parc de les Estacions

Elena Navarro
2 min
Imatge de l'acte central de campanya

PalmaEl parc de les Estacions ha acollit aquest dimecres horabaixa l'acte central de campanya de MÉS-Esquerra, al qual ha assistit el candidat al Congrés, Guillem Balboa, acompanyat dels números 2 i 3 al Congrés, Patrícia Font i Mateu Matas 'Xurí', i de la número 1 al Senat, Lila Thomàs. Els regidors de Palma, Antoni Noguera i Neus Truyol, han donat el tret de sortida a l'acte.

Balboa ha defensat la formació ecosobiranista com "la garantia de polítiques d'esquerres, amnistia i drets civils per a tothom i l'exercici ple de la sobirania per a tots els pobles de l'Estat". El candidat ha carregat contra el PSOE i Unides Podem per haver reclamat en l'anterior campanya el vot útil, "que ningú sap per a què ha servit. "El resultat ha estat una presa de pèl i d'il·lusió", ha assegurat Balboa.

Imatge de l'acte central de campanya al Parc de les Estacions

El líder ecosobiranista s'ha referit a la situació a Catalunya com un punt central que definiria els pactes posteleccions: "El veritable problema és que fins que no s'afronti amb voluntat política la qüestió catalana, només hi ha una possible combinació en les eleccions, que és el pacte entre PP i PSOE", ha apuntat. En aquest sentit, ha proposat una "aposta ferma per l'autodeterminació com a mecanisme per resoldre els conflictes de tots els pobles d'Espanya".

Lila Thomàs ha fet un discurs en clau feminista en què ha demanat un Senat diferent per "declarar l'emergència energètica", aprovar una "llei d'amnistia autonòmica per començar un diàleg amb Catalunya", entre d'altres. "El nou govern ha de tenir com a prioritat posar fi als feminicidis", ha precisat la candidata al Senat, qui ha afegit que també cal "posar fi al patriarcat a la Justícia" perquè no hi hagi més sentències com les de la Manada de Manresa.

Per part seva, Mateu 'Xurí' ha assenyalat que "ells no volien que estiguéssim en aquestes eleccions". Ha dit "ells" per referir-se "a tots aquells que passen la unitat d'Espanya per davant de tot". "No només el 'trifachito', sinó que ara tenim els catalans i els escolanets del PSOE i Unides Podem". En aquest sentit, ha defensat MÉS-Esquerra com l'únic partit que pot fer front "a aquesta deriva autoritària de l'Estat". "Les forces sobiranistes de l'Estat hem de ser la depuradora d'aquest estat putrefacte que tenim", ha reblat.

Noguera i Truyol han donat als candidats "deures per a Madrid". Truyol ha reclamat la depuradora per a Palma, una llei per limitar el lloguer i mesures per limitar l'entrada de creuers a Palma i a Mallorca. Per la seva banda, Noguera ha assegurat que MÉS-Esquerra és el "garant contra l'extrema dreta", "de la representació de les Illes Balears" i de les polítiques "innovadores" com les lleis de residus, fosses o l'ecotaxa.

stats