Habitatge
Política 02/08/2023

El Govern trasllada a la Fiscalia l'expedient per la compra de 88 pisos a Metrovacesa sense denúncia ni valoració

El nou Govern va anunciar el mes passat que desistia de l'operació aprovada per l'anterior Executiu

ARA Balears
1 min
La Consellera d’Habitatge, Ordenació del Territori i Mobilitat, Marta Vidal

PalmaLa Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat ha traslladat a la Fiscalia l'expedient per la compra de 88 habitatges de luxe a Metrovacesa per part de l'anterior Govern liderat per Francina Armengol. Ha estat remès a la Fiscalia sense denúncia ni cap mena de valoració.

Així, un cop revisats tots els informes, el departament jurídic de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) va enviar aquest dimarts passat l'expedient administratiu corresponent al procediment d'adquisició de l'edifici de 88 habitatges situats al carrer de Brotad, 29 (Palma), en l'exercici del dret de tempteig i retracte en les transmissions d'immobles entre grans forquilles, al Ministeri Públic per "coneixement i efectes legals oportuns".

El 20 de juliol passat, la consellera de Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, i el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, van anunciar que el Govern desistia d'aquesta operació d'adquisició dels 88 habitatges de luxe per 25,8 milions d'euros.

Aquest procediment, autoritzat pel Govern sortint, una vegada en funcions, està suspès cautelarment per la justícia des del 26 de juny passat.

En concret, els consellers van argumentar raons "d'oportunitat i legalitat" per frenar aquesta compra, i van avançar que posarien a les mans de la Fiscalia l'assumpte per si s'hagués procedit a un delicte.

stats