Política 26/06/2020

El Govern balear celebra el Dia de l'Orgull LGTBI amb una declaració institucional

L'Executiu es compromet a continuar impulsant polítiques per "construir una societat diversa i inclusiva des del punt de vista afectiu, sexual i de gènere"

Ara Balears
1 min
Imatge de la manifestació de l'Orgull a Palma l'any 2019

PalmaEl Govern balear ha aprovat aquest divendres una declaració institucional pel Dia de l’Orgull LGTBI. Amb aquest gest, l'Executiu vol manifestar el seu compromís a "continuar impulsant polítiques dirigides a construir una societat diversa i inclusiva des del punt de vista afectiu, sexual i de gènere, i en què ningú no pateixi discriminació per raó d'identitat o expressió de gènere", expliquen en un comunicat.

A més, recorden que enguany fa quatre anys que es va aprovar la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBIfòbia. Des d’aleshores, la perspectiva LGTBI "s’ha implantat de manera transversal en els diferents àmbits de l’Administració autonòmica", defensen.

Posen com exemple, en l’àmbit de la salut, la creació de la consulta d'identitat de gènere a l’Hospital Universitari Son Espases o l’aprovació del protocol d’atenció a les persones trans. En l’àmbit laboral, citen la 'Guia de recomanacions per al bon tracte de les persones LGTBI en l’entorn laboral'. En l’educació, recorden que s’ha elaborat i revisat el protocol d'acompanyament per a alumnes trans i "s’ha optat amb fermesa per la coeducació". Per últim, en la comunicació, s’han divulgat campanyes d’informació i sensibilització amb relació a la realitat del col·lectiu.

Entre altres coses, també subratllen el fet que s'hagi creat el Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere, dependent de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, i el Consell LGTBI, un òrgan consultiu en què participen representants de les diferents institucions, dels grups polítics amb representació al Parlament, dels diversos agents econòmics i socials i de diferents entitats cíviques.

stats