Inici de legislatura
Política 10/08/2023

El Govern nomena com a assessor l'escriptor Miquel Segura, que va estar implicat en el cas Mapau

Segons publica el Butlletí oficial, ocuparà aquesta plaça, com ja va fer en anteriors etapes de govern del PP

1 min
L'escriptor Miquel Segura, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Presidència ha nomenat com a assessor tècnic el periodista i escriptor Miquel Segura. Segons ha publicat aquest dijous el BOIB, el columnista d'Última Hora ocuparà plaça d'assessor –en aquest cas a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques–, com ja va fer en anteriors etapes de govern del PP, amb qui també va ser coordinador general de l'Institut d'Estudis Balèarics, càrrec pel qual va ser designat el 2004.

Segura es va veure immers en la polèmica del cas Mapau, un intent de Jaume Matas de captar vots d'emigrants de l'Argentina per aconseguir el diputat de Formentera. L'expresident va contractar Maria de la Pau Segura, la seva filla, formalment com a traductora, però una sèrie de denúncies posaren al descobert una trama que pretenia convèncer emigrants per enviar el seu vot a favor dels conservadors a Formentera. El nom de l'operació policial, Mapau, correspon al nom de la filla. Finalment, per aquest cas només es varen condemnar tres funcionaris i tant Jaume Matas com la resta de polítics involucrats en varen sortir indemnes.

Als seus articles a l'Última Hora, és habitual que Miquel Segura critiqui durament els nomenaments que fan els partits d'esquerra quan governen. Ell accedirà a aquest càrrec a 78 anys.

stats