Política 17/04/2019

El Govern incrementa un 14% el Fons de Cooperació Local per als ajuntaments

L'Executiu manté el compromís d'augmentar dos milions cada any aquest tipus de finançament no finalista per a les corporacions locals

Carles Tudurí
2 min
El Govern incrementa en un 14% el fons de cooperació local pels ajuntaments

PalmaEl Govern balear i la Federació d'Entitats Locals de les Illes (FELIB) han acordat els criteris de repartiment del Fons de Cooperació Local, al qual aquest any s'afegiran dos milions d'euros, un 13,8%, fins a arribar gairebé als 16,5 milions. D'aquesta manera, com ha explicat la consellera d'Hisenda de l'Executiu, Catalina Cladera, es manté el compromís adquirit pel Govern d'incrementar amb dos milions d'euros aquest fons durant els exercicis del 2018, el 2019 i el 2020.

La dotació dels fons i els criteris de repartiment possibiliten, segons el Govern, que cap dels 67 municipis de les Illes percebi menys finançament que l'any anterior. Principalment s'apliquen criteris de població i de solidaritat per determinar la quantitat que rebrà cada municipi.

La comissió formada per representants del Govern i de la FELIB ha acordat aplicar un repartiment amb el qual el criteri de població determina el 50% de les quantitats assignades. El criteri de solidaritat guanya pes i suposa un 34,25% del repartiment d'aquest fons, que assigna unes quantitats no finalistes que els ajuntaments poden utilitzar de la manera que considerin més oportuna.

Cladera ha destacat després de la reunió l'aposta feta pel Govern per a l'Administració local per tal de recuperar el nivell de finançament que aportava l'Executiu abans de la crisi i millorar la situació econòmica dels ajuntaments.

Joan Carles Verd, president de la FELIB, ha explicat que amb aquest acord "avançam amb un compromís de recuperar aquestes quantitats que havien deixat de rebre els ajuntaments durant la crisi". Segons Verd, aquesta millora permet que, sobretot als consistoris més petits, "es puguin afrontar algunes actuacions amb més optimisme". A més, ha assegurat que "els ajuntaments hem demostrat que som bons administradors i que feim un bon ús dels doblers que ens confien", amb els quals "acabam assumint moltíssimes competències que no ens corresponen".

stats