Parlament
Política 05/10/2022

El Govern gastarà més que mai el 2023: Armengol anuncia un sostre de despesa de 5.947,5 millions

En aquesta xifra s'inclouen el factor d'insularitat del REB i fons europeus

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el Debat de Política General d'aquest dimecres.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet un nou anunci en el Debat de Política General aquest dimecres i ha apuntat la xifra del sostre de despesa no financera –una altra cosa és el pagament del deute als bancs– per al pressupost del 2023: 5.947,5 milions d'euros, una quantitat que farà que el Govern gasti més que mai que pròxim exercici pressupostari. Aquest límit és un 15% superior al d'enguany, amb 770,9 milions més. Segons ha informat l'Executiu, el Consell de Govern aprovarà properament el sostre de despesa, i aquesta és la primera passa per tramitar els pressupostos de l'any que ve.

Com a raons de l'augment, cal tenir en compte que el sostre de despesa del 2023 inclou el factor d'insularitat del REB –segons l'acord amb l'Estat, 110 milions d'euros– i recursos dels fons europeus Next Generation. Aquests doblers es destinaran a les polítiques i els serveis públics essencials.

"El pressupost creix per fer possible el finançament de les necessitats de les persones gràcies a la feina que s'ha fet durant l'estiu. No pensam en les eleccions, pensam en la gent", ha dit Armengol durant la seva intervenció.

stats