Urbanisme
Política 17/02/2024

El Govern externalitza la tramitació de llicències urbanístiques per "agilitzar la construcció"

Esperen que amb aquest canvi en dos mesos es puguin obtenir llicències que ara triguen un any o més

ARA Balears
1 min
Vista aèria de Palma.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha anunciat que externalitzarà la tramitació de les llicències urbanístiques amb l'objectiu d'agilitzar la construcció. Així ho ha anunciat aquest dissabte la presidenta Marga Prohens qui ha assegurat que està previst que aquest procés es dugui a terme durant el primer trimestre d'enguany.

Aquesta decisió respon a una reivindicació del sector immobiliari i de la construcció i estarà basat, principalment, en tres eixos: normatiu, de tràmits i de digitalització dels processos. D'aquesta manera, estimen que en dos mesos es podrien obtenir llicències que ara triguen un any o més a aconseguir-se.

Des del Govern han assegurat que gràcies a aquesta fórmula, entitats privades, col·legis professionals o empreses podran dur a terme totes les comprovacions en els projectes presentats, deixant que els ajuntaments facin l'últim pas donant el suport jurídic. 

Marga Prohens ha explicat que aquesta mesura és una passa més per assolir un dels objectius que s'ha marcat per a aquesta legislatura: "Aconseguir que l'administració pública deixi de ser un problema per als ciutadans". "Complirem amb el nostre compromís de reduir la burocràcia per als ciutadans, per a les empreses de les illes i les que volen invertir", ha sentenciat la presidenta.

stats