Govern espanyol
Política 05/12/2023

Aina Calvo, nova secretària d'Estat d'Igualtat

Es converteix en la número dos d'Igualtat, un lloc que en la passada legislatura ocupaven dues representants de Podem

ARA Balears
1 min
La Delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo

PalmaL'exbatlessa de Palma i actual delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, serà la nova secretària d'Estat d'Igualtat. Així ho ha anunciat la ministra del ram, Ana Redondo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha aprovat el seu nomenament. Es converteix en la número dos d'Igualtat, un lloc que en la passada legislatura ocupaven dues representants de Podem, Noelia Vera (actual directora de comunicació de Yolanda Díaz) i Ángela Rodríguez 'Pam'.

L'exbatlesa (entre 2007 i 2011) i exdiputada socialista al Parlament balear (2003-2004), va formar part del Ministeri d'Exteriors com a subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural Exterior entre 2004 i 2006. El 2020 va ser nomenada delegada del govern espanyol a les Illes. En la passada legislatura, el PSIB, que té tres diputats dels 122 del grup socialista al Congrés, tenia tres secretaris d'Estat. Són els responsables directes de l'execució de l'acció del govern espanyol en un sector d'activitat específica, i poden ostentar la representació dels ministres per delegació expressa dels mateixos.

Calvo és llicenciada en Filosofia i Lletres i doctora en Ciències de l'Educació. També és professora titular del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia Aplicada a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Per la seva banda, l'exbatle de Calvià, Alfonso Rodríguez, és un dels principals candidats a rellevar Aina Calvo al càrrec de delegat del Govern central a les Illes. El nom de l'exregidor socialista és el que manegen al PSIB per succeir Calvo, segons ha pogut saber Europa Press.

stats