Política 24/05/2022

El Govern demana a la Delegació del govern espanyol i a Aena més policies a l'aeroport

El Pi, Ciutadans i el PP han demanat explicacions sobre les coes que s'estan generant

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaEl Govern ha reclamat a la Delegació del govern espanyol de les Balears i a Aena que hi hagi més reforç policial a l'aeroport de Son Sant Joan per evitar les coes que es formen a les instal·lacions. Així ho ha assegurat, en el ple del Parlament, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, qui ha recordat que els aeroports són competència de l'Estat i, per tant, el Govern no ha pogut solucionar aquesta qüestió.

Les coes a l'aeroport de Palma han estat el tema que més s'ha tractat durant la sessió de control al Govern d'aquest dimarts, segons ha informat Europa Press. Concretament, tres diputats han demanat a l'Executiu balear sobre aquesta qüestió.

La primera ha estat la diputada d'El Pi Lina Pons, qui ha assegurat que "és de 'traca' que no hi hagi control a les portes d'entrada i sortida de les Illes". En aquest sentit, ha demanat a Garrido que "li digui al seu amic Pedro Sánchez" que molts policies no volen treballar a les Illes pels efectes de la insularitat i ha instat a sol·licitar a l'Estat més influència en els aeroports per fer "polítiques eficients". De nou, Garrido ha insistit que el Govern no pot fer res en aquest sentit, ja que és una competència estatal.

El segon a demanar ha estat el diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas que, tot i les paraules de Garrido, ha tornat a exigir que "el Govern doni explicacions". Segons Pérez-Ribas, hi ha hagut "falta de previsió", ja que es coneixien les xifres de turistes britànics que arribarien aquesta temporada i que són ells els que estan provocant les coes a conseqüència dels controls establerts després del Brexit. En aquest sentit, el diputat de Cs ha sol·licitat "un plus d'insularitat digne" perquè arribin més efectius policials.

Una situació "lamentable", segons el PP

Finalment, el diputat del PP José Luis Camps també ha interpel·lat el Govern amb relació a l'aeroport de Palma, un tema que, segons ha assenyalat, és "recurrent i preocupant per a les Balears" en tractar-se de l'entrada principal de turistes. Camps ha considerat "lamentable" aquesta situació a l'aeroport i ha criticat que en el Govern "només serveixen per fer-se fotos i acords que després no compleixen".

Respecte de la falta d'efectius, Garrido ha recordat que el sindicat SUP, de manera conjunta amb el Govern, ha denunciat aquesta situació a les Illes i és una de les organitzacions que han signat el Pacte d'Insularitat Digna amb l'Executiu balear. "Plantegem un augment de les plantilles tant de Policia Nacional com de Guàrdia Civil, una cobertura que és pràcticament impossible i una ampliació de les plantilles que és pràcticament impossible perquè durant les dues legislatures que el seu partit va governar no va treure ni una plaça; al contrari, se'n suprimien", ha conclòs.

stats