Política 19/05/2020

El Govern defensa el pagament d'una comissió de 40.000 euros per comprar material sanitari

Una advocada xinesa del despatx del militant socialista José María Lafuente va fer d'intermediària

Maria Llull
1 min
Un dels avions que va arribar a les Illes amb material sanitari procedent de la Xina

PalmaLa consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha defensat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern hagi pagat una comissió de 40.688 euros a una advocada xinesa que forma part del bufet del militant socialista José María Lafuente per haver fet d'intermediària en la compra de material de protecció contra el coronavirus a proveïdors xinesos.

Castro ha explicat que s'han fet dos pagaments a l'advocada, un de 20.722 euros i un altre de 19.966 euros, unes quantitats que ha considerat "molt inferiors al que fixa el col·legi d'advocats". "S'han comprat més de 320 tones de material i els proveïdors estatals no podien donar resposta a la situació d'emergència", ha respost la consellera a una pregunta de la diputada del PP, Marga Duran.

La consellera ha recordat que hi ha un decret que permet fer contractacions d'emergència i que totes les comunitats autònomes competien per aconseguir el material, a més d'altres països. Per la seva banda, Duran ha criticat que, malgrat que el PP ha sol·licitat "l'expedient complet de l'adquisició de material sanitari", no ha obtingut cap resposta. "El procediment d'emergència no eximeix del compliment de la llei", ha assenyalat, i ha recordat que el contracte es va publicar dilluns, "quasi dos mesos després de la contractació".

stats