Institucions
Política 21/09/2023

El Govern confirma que vol tancar l'Oficina Anticorrupció, però no detalla quan

El director de la institució defensa que "no hauria de tancar-se sota cap concepte"

ARA Balears
1 min
El president del Parlament Gabriel Le Senne i el director de l'Oficina Anticorrupció Tòfol Milan

PalmaEl president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, ha informat oficialment el director de l'Oficina Anticorrupció que la intenció del Govern és tancar-la. Tot i la comunicació oficial, encara no han detallat quins són els terminis previstos ni quan es certificarà l'adeu d'aquesta institució.

L'actual director d'Anticorrupció, Tòfol Milan, ha assegurat que és "trist" haver de viure aquesta situació i tancar les portes d'una oficina "que no hauria de tancar-se sota cap concepte". "Tancar suposa fer una passa enrere", ha lamentat Milan. El director ha assegurat que, tot i les intencions del Govern, '"l'Oficina continuarà oberta fins l'any que ve, ja que tenim molts de temes per resoldre i ens han de deixar el temps necessari per tancar tot el que tenim pendent".

A més, Milan ha destacat que si finalment no compleixen la intenció de tancar l'oficina, "hauran d'aprovar una partida pressupostària per finançar la feina que hem de fer".

Per la seva banda, Le Senne ha confirmat la voluntat de tancar l'Oficina Anticorrupció i ha reiterat que, tot i que es tancarà, encara no poden informar de quins seran els terminis ni les condicions. Tot i això, i responent a Milan, ha assegurat que no preveuen cap partida pressupostària per a l'institució en els pròxims pressupostos de la Comunitat Autònoma.

stats