Institucions
Política 21/09/2023

El PSOE acusa el popular Vicent Marí de voler tancar l'Oficina Anticorrupció "per venjança"

La Federació Socialista de l'illa recorda que aquest organisme "va denunciar les seves pràctiques presumptament delictives" al Consell Insular pitiús

2 min
El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí

PalmaEl PSOE ha acusat el president del Consell Insular d'Eivissa, el popular Vicent Marí, de voler eliminar l'Oficina Anticorrupció de les Illes Balears per venjança, ja que aquest organisme "va denunciar les seves pràctiques presumptament delictives" a la institució insular. La Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) ha fet públic un comunicat en què qualifica d'"escàndol" la intenció del PP de tancar l'Oficina Anticorrupció. "Un anunci del Govern de Marga Prohens que respon, clarament, a una petició de Vicent Marí, qui actua per venjança, ja que l'Oficina va investigar i denunciar davant de la Fiscalia Anticorrupció les seves pràctiques presumptament delictives en relació amb l'adjudicació a dit d'un contracte de 250.000 euros a l'empresa d'una exregidora seva a Santa Eulària [per realitzar el vídeo promocional La vida islados].

Els socialistes eivissencs també subratllen que aquesta setmana s'ha sabut que l'Oficina Anticorrupció ha atorgat "l'estatus de protecció a la interventora general del Consell Insular, funcionària que va denunciar Vicent Marí per amenaces i coaccions". "Segons apareix publicat, Marí ha presentat un recurs contra la decisió de l'Oficina de protegir de possibles represàlies la funcionària que l'ha denunciat", continua el comunicat.

"Ens trobam davant d'una decisió política d'extrema gravetat, com és l'anunci d'eliminar un òrgan de control i transparència de la gestió política i de lluita contra la corrupció a la nostra comunitat, una de les més castigades per la corrupció de l'Estat", afegeixen els socialistes eivissencs, que posen com a exemple l'etapa de Jaume Matas com a president del Govern. "Que el partit que va protagonitzar els anys més foscos de corrupció política decideixi tancar l'Oficina Anticorrupció ens sembla absolutament escandalós. El PP i Vox deixen la ciutadania de les Illes sense un filtre de control de la gestió de les institucions públiques que s'ha demostrat eficaç, efectiu i molt necessari", acaba el comunicat..

Ens trobam davant d’una decisió política d’extrema gravetat, com és l’anunci d’eliminar un òrgan de control i transparència de la gestió política i de lluita contra la corrupció a la nostra comunitat autònoma, una de les més castigades per la corrupció de tot el nostre país, com va ser l’etapa de Jaume Matas. Que el partit que va protagonitzar els anys més foscos de corrupció política decideixi tancar l’Oficina anticorrupció, ens pareix absolutament escandalós. El PP i Vox deixen la ciutadania de les nostres illes sense un filtre de control de la gestió de les institucions públiques que s’ha demostrat eficaç, efectiu i molt necessari.

stats