Consell d'Eivissa
Política 28/02/2023

Vicent Marí afirma que és "víctima d'una persecució política" per la seva imputació

"El PSIB actua per venjança", ha explicat aquest dimarts el president del Consell d'Eivissa

2 min
El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí

PalmaEl president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha assegurat aquest dimarts que és "víctima d'una persecució política clara" basada "en la venjança del PSIB", amb relació a la seva imputació pel cas La vida islados. Així ho ha afirmat aquest dimarts en els passadissos del Parlament, en declaracions recollides per Europa Press, on ha lamentat que se'l jutgi "mediàticament, ignorant la presumpció d'innocència".

Marí haurà de declarar el pròxim mes de juny, després que la seva advocada sol·licitàs l'ajornament de la citació del mes de març. Està acusat per la Fiscalia Anticorrupció per prevaricació i tràfic d'influències, i de coaccions per la interventora del Consell d'Eivissa. "Estic molt tranquil, amb el cap ben alt i molt orgullós del que he fet", ha apuntat sobre possibles penalitzacions electorals.

Tot es remunta al maig de 2020, quan es va adjudicar per la via d'urgència, sense concurs públic, la realització d'una campanya promocional d'Eivissa amb vista a la temporada turística, per un valor de 250.000 euros, a Fuera de Escena Ibiza S.L. El PSIB va interposar una denúncia a l'Oficina Anticorrupció, que va remetre el cas a la Fiscalia. "Ho tornaria a fer", ha sentenciat Marí. El president del Consell ha insistit que és "un cas inventat" pel PSIB, i ha subratllat que hi ha tres informes que avalen el contracte d'emergència.

A més, sobre l'acte del passat cap de setmana a Eivissa, on va intervenir el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, Marí ha argumentat que no va intervenir-hi perquè ho van fer els líders estatal, autonòmic i insular, "amb els temps molt pactats". En el seu discurs, Feijóo va demanar el vot per a Marga Prohens i Rafel Triguero –candidat a Vila–, però no per Marí, candidat al Consell, un fet que des del PSIB s'ha interpretat com un intent "d'amagar" el cas, tot i que els populars ho neguen.

stats