Consell d'Eivissa
Política 20/02/2023

Prohens surt en defensa de Marí: "És víctima de l'Oficina Anticorrupció socialista"

La presidenta del PP balear sosté també que el debat sobre l'avortament "no ha de tapar la sagnia del 'només sí és sí'"

ARA Balears
3 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens.

PalmaLa presidenta del PP de les Balears, Marga Prohens, creu que el president del Consell d'Eivissa, el popular Vicent Marí, "és víctima de l'Oficina Anticorrupció socialista", i ha negat estar preocupada pel que ha qualificat de "renou", després de la imputació del polític per prevaricació i tràfic d'influències arran del cas 'La vida islados'.

Prohens s'ha manifestat així aquest dilluns, a preguntes dels mitjans, sobre la causa contra Vicent Marí, desafiant l'esquerra a "continuar amb la campanya del fang", mentre el PP "farà la campanya dels barris". "Estan més preocupats els socialistes per les enquestes que jo pel renou", ha destacat.

La líder dels populars de les Balears ha afegit que "cal estar molt desesperat per enviar l'actual conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Agustinet, com a candidat al Consell d'Eivissa, quan lidera dues àrees que han estat grans fracassos del Govern". "Sens dubte", ha apuntat, "s'ha de menysprear molt els eivissencs". "I, jo, a diferència dels socialistes, vull els millors homes i dones del PP Eivissa en el futur del Govern", ha subratllat.

Prohens ha recordat, a més, que Vicent Marí "ha demanat declarar des del primer moment" i per això ha reiterat la seva confiança que "és víctima de l'Oficina Anticorrupció socialista". "No va tenir coneixement que existia una denúncia contra ell fins que ja havia estat enviada a la Fiscalia", ha censurat la presidenta del PP de les Balears, apuntant que això ha suposat "una indefensió total i absoluta" per a l'actual president del Consell d'Eivissa. A més, ha ressaltat que "disposa dels informes tècnics d'abans i d'ara, concretament de la setmana passada que els tècnics es van tornar a reunir, que diuen que no hi va haver perjudici a la institució insular i que tot entra dins de la legalitat".

Així, però, Prohens ha defensat que Marí "va haver d'actuar d'emergència perquè a Eivissa perillava la temporada turística i, per procediment d'urgència, va decidir dur a terme una campanya de promoció". "El mateix que Armengol, que quan no hi havia mascaretes a les Balears, va donar la intermediació de compra a un militant socialista que ni tan sols s'hi dedicava i ho va fer amb la cara alta perquè hi havia una urgència i no ha passat res".

El PSIB acusa el PP de "mentir"

Davant les paraules de Prohens, la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, ha acusat la presidenta del PP de "mentir per intentar tapar un presumpte cas de corrupció molt greu". "Lamentam el desprestigi a què vol sotmetre les institucions de les Balears", ha incidit amb referència a "l'Oficina Anticorrupció socialista" de la que parlava Prohens. A més, Costa ha remarcat que fou la Fiscalia qui envià la querella als jutjats d'instrucció.

L'avortament i el 'només sí és sí'

Prohens també s'ha pronunciat sobre l'avortament, després d'uns dies de polèmica dins el partit per si s'ha de considerar o no un dret de les dones. La presidenta del PP illenc ha demanat que el debat sobre l'avortament "no tapi la sagnia de la llei de la llei del 'només sí que és sí'". "És una estratègia a la desesperada del PSOE", ha retret.

"L'avortament és un debat superat a la societat, jo don suport a les paraules dites pel president del PP estatal, Alberto Núñez Feijóo, que va dir que una llei de terminis ben construïda com hi ha a la resta de països europeus és el que toca en aquests moments", ha apuntat. "Cal entendre que l'avortament ha de ser sempre la darrera opció. Abans, cal oferir educació sexual, prevenció i, també, posar les mares i les famílies al centre, com planteja el PP en el seu programa de Govern", ha afegit.

stats