Política 26/04/2022

El Govern es compromet a incrementar els honoraris dels mediadors familiars

El Parlament ha aprovat la moció d'El Pi

ARA Balears
1 min
Sessió plenària d'aquest dimarts al Parlemant.

PalmaEl Parlament ha aprovat aquest dimarts, en sessió plenària, la moció d'El PI relativa a la política del Govern amb relació a mediació familiar. La diputada del partit regionalista Lina Pons ha agraït que l'Executiu s'hagi compromès a "augmentar els emoluments de 35 a 50 euros per sessió, com a primer pas per aconseguir l'objectiu final, que ha de ser l'equiparació dels honoraris dels mediadors amb els de la resta de l'Estat".

La moció d'El Pi s'ha aprovat a excepció de dos punts, amb la incorporació de totes les esmenes del PP, el PSOE, Unides Podem i MÉS per Mallorca. Així mateix, a iniciativa d'El PI, el Govern també ha acceptat que s'aboni una quantia determinada i establerta per la redacció del document d'acord resultant de la mediació. "Abans no es pagava per l'elaboració d'aquest informe final, per tant, aconseguim millorar les condicions laborals dels mediadors familiars que estan molt per sota dels honoraris que perceben a escala estatal", ha assenyalat Pons.

Finalment, la diputada d'El Pi ha declarat que fa falta més promoció en relació amb la mediació familiar, ja que "és un figura poc coneguda pels ciutadans de les Balears". A més, ha afegit que "s'ha instat el Govern a fer campanyes informatives per donar a conèixer aquest servei que afavoreix la resolució de conflictes sense arribar a la via judicial, cosa que incrementa els hàbits democràtics en la vida quotidiana de la ciutadania".

stats