Política 04/05/2022

El Govern col·laborarà amb l'organització de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El ple del Parlament debatrà una partida de 150.000 euros per cobrir-ne costos

Iván Martín
1 min
Asunción Pons, diputada autonòmica del PP.

CIUTADELLAEl Govern balear participarà, col·laborarà i donarà suport tècnic i financer a l'Ajuntament de Ciutadella per millorar la coordinació, el control i l'organització de les festes de Sant Joan, després de l'aprovació al Parlament d'una proposició no de llei que presentà el juliol de l'any passat el grup del PP. D'altra banda, s'ha acordat en la Comissió d'Afers Institucionals instar l'Executiu autonòmic a definir amb el Consistori i el Consell de Menorca un marc estable de col·laboració per garantir una eficient acció per prevenir i evitar riscos durant les festes.

La diputada popular Asunción Pons ha recordat l'origen de la proposició: "No es van poder celebrar els replecs, els caragols i els Jocs del Pla, però es van produir concentracions massives i macrobotellades amb la participació d'una majoria de persones arribades de fora de l'illa".

En canvi, dues propostes d'acord més hauran de ser objecte de votació en el ple del Parlament. Una insta el Govern a fer efectius els acords per aplicar els criteris de col·laboració i prevenció amb la constitució d'una comissió permanent de coordinació, mentre que la segona demana incloure una partida en els pressupostos de 150.000 euros per cobrir despeses derivades de les festes. Pons n'ha explicat els motius: "Les festes exigeixen un gran esforç i ocasionen uns elevats costos en serveis públics com la seguretat, el control dels accessos i espais públics, les assegurances per al personal que hi participa, reforços sanitaris, atenció veterinària i l'ordenació del trànsit, entre d'altres".

stats