Contractació pública
Política 28/07/2023

El Govern aprova la inclusió d'un certificat en igualtat com a criteri de desempat en les licitacions de la Comunitat

Amb aquesta modificació es permet mantenir les mesures a favor de la igualtat com a criteri de desempat

ARA Balears
1 min
El Consell de Govern reunit

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la inclusió d'un certificat en mesures que afavoreixin la igualtat d'oportunitats entre homes i dones com a element de desempat entre licitadors a les clàusules dels plecs de processos de contractació pública per part del Govern i el seu sector públic instrumental.

En una roda de premsa, el vicepresident de l'Executiu autonòmic i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha dit que es tracta d'una modificació del punt 1 de l'apartat desè de l'Acord del Consell de Govern del 3 de gener del 2022, pel qual s'establien les directrius per a la inclusió de clàusules de caràcter social, laboral i mediambiental en la contractació amb l'Administració de la comunitat autònoma i el sector públic instrumental.

Segons ha explicat, amb aquesta modificació es permet mantenir les mesures a favor de la igualtat com a criteri de desempat entre les clàusules socials dels plecs de les licitacions per part del Govern, en espera del desenvolupament reglamentari per part de l’IBDona per a la certificació de plans d’igualtat previst com una de les mesures del Pla Estratègic d’Igualtat entre Homes i Dones 2021-2023.

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat els models tipus de plecs de clàusules administratives de contractació per adaptar-los a les darreres modificacions legislatives. Aquests models ja havien estat aprovats per l’Advocacia i la Junta Consultiva de Contractació el maig, però s’ha esperat al nou Govern per aprovar-los per Consell de Govern.

stats