Investidura
Política 09/11/2023

El Govern anima els ciutadans a sumar-se a la manifestació de Palma contra l'amnistia: "Qui vulgui armar-la que no vingui"

El portaveu Antoni Costa ha qualificat de "pacte de la vergonya" l'acord entre el PSOE i Junts

ARA Balears
2 min
Antoni Costa

PalmaEl portaveu del Govern, Antoni Costa, ha animat aquest dijous els ciutadans a sumar-se a la manifestació organitzada per a aquest diumenge pel PP contra els pactes del PSOE per l'amnistia, però ha remarcat que els comportaments violents no hi seran benvinguts: "Qui vulgui armar-la que no vingui, que quedi a ca seva". En la roda de premsa per presentar el projecte de pressupostos autonòmics del 2024, el també vicepresident de l'Executiu autonòmic ha dit que existeix la possibilitat que membres del Govern hi acudeixin, com a ciutadans, sense concretar noms.

Costa ha recalcat diverses vegades el dret de la ciutadania "a manifestar-se de manera pacífica" i ha qualificat de "pacte de la vergonya" l'acord entre el PSOE i Junts i, a més a més, ha criticat que Pedro Sánchez "no tingui paraula". "Sabem que hi haurà una amnistia amb un objectiu clar, que no beneficia els espanyols ni els ciutadans de les Balears, perquè Pedro Sánchez continuï a la Moncloa, sobrepassant totes les línies vermelles", ha lamentat. El PP ha convocat per a aquest diumenge una concentració a Palma per "la igualtat de tots els espanyols" i per "dir 'no' a l'amnistia que s'està negociant".

Prohens considera que Sánchez ha traspassat "totes les línies vermelles"

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha apuntat que Sánchez "ha traspassat totes les línies vermelles" amb l'acord entre PSOE i Junts per la llei d'amnistia. Així s'ha expressat en un missatge a través de les xarxes socials en el qual també ha considerat que el líder de l'Executiu espanyol "no ha tingut cap límit ni vergonya" per formalitzar el pacte, fet pel qual ha considerat que "ha triat un camí de no retorn". En aquest sentit, Prohens considera que "no ha estat un pacte, sinó una rendició del PSOE".

Per la seva banda, el PSIB ha denunciat que Costa faci servir l'altaveu del Govern per convocar la ciutadania a una manifestació convocada pel PP. El secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet, ha dit que "el vicepresident no sap a on és, i una vegada més hem de lamentar que el PP torni a confondre les institucions amb el partit". Bonet ha insistit que, en una setmana marcada per la convocatòria de concentracions davant les seus del Partit Socialista a tot l'Estat, les quals han derivat en situacions de violència en alguns casos, Costa "faci una crida a participar en una manifestació partidista contra la convivència".

stats