Comerç
Política 21/12/2022

El Govern ampliarà amb 500.000 euros les ajudes per als bons comercials

Unides Podem ha incorporat una esmena en els pressupostos per arribar fins als 1,6 milions d'euros en descomptes als comerços illencs

2 min
Alguns comerços tornen a obrir a Palma

PalmaAmb una esmena incorporada en el transcurs del debat de pressupostos, el Govern ampliarà amb 500.000 euros la partida destinada als bons comercials. Així, s'arribarà a un total d'1,6 milions d'euros. Aquests bons van adreçats als majors de 16 anys i es poden utilitzar en més de 800 establiments de petit i mitjà comerç illencs adherits a la campanya. Amb el milió inicial previst es preveia mobilitzar més de tres milions en compres, per la qual cosa aquesta previsió s'incrementarà amb la inclusió d'esmenes.

La Conselleria de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius ha acceptat també una esmena de 250.000 euros presentada per El Pi, destinada a ajudes al comerç a cel obert, la qual cosa permetrà la promoció de la unió de comerços de proximitat als centres de municipis illencs, com a Inca i Manacor. D'altra banda, també s'ha inclòs una esmena, en aquest cas del PP, de 300.000 euros, pensada per impulsar el relleu generacional dels petits i mitjans comerços de les Balears.

Pobresa energètica

Fonts de Transició Energètica han informat també que s'ha arribat a un acord amb la Conselleria d'Afers Socials per incloure a cada àrea, en els comptes públics, 400.000 euros que es destinaran a combatre la pobresa energètica. Així mateix, el vicepresident i titular de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat en la seva intervenció que "la pràctica totalitat" de les esmenes rebudes en l'àrea d'energia ja estan executades, programades o planificades.

El pressupost total de Transició Energètica superarà el 2023 els 60 milions d'euros, vuit vegades més que fa dos anys. Yllanes ha anunciat, en aquest sentit, que abans que acabi l'any el Govern haurà obert 150 milions dels 197 totals que gestiona l'Executiu, del Pla d'inversions per a la transició energètica de les Balears. "Hem d'accelerar el canvi, estam rebent molt bona resposta amb sol·licituds als programes", ha incidit.

stats