Migració
Política 11/07/2024

El Govern adverteix a Madrid que no pot acollir més de deu menors migrants

Cirer ha argumentat les Illes acullen un total de 306 menors migrants no acompanyats, la qual cosa suposa una sobreocupació del 650%

ARA Balears
1 min
La consellera de Serveis Socials, Catalina Cirer

PalmaEl Govern ha acceptat acollir deu menors migrants a les Balears, però ha advertit al Govern espanyol que no estan "en condicions" d'acollir-ne més. Així ho ha traslladat aquest dimecres la consellera de Famílies i Assumptes Socials, Catalina Cirer, qui ha participat per videoconferència en el ple de la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència, que ha esdevingut a Tenerife.

Cirer ha argumentat que les Illes acullen un total de 306 menors migrants no acompanyats, la qual cosa suposa una sobreocupació del 650% per sobre de la seva capacitat. La consellera ha reclamat, a més, al Ministeri de Joventut i Infància que es tracti les Balears com a ruta migratòria.

Catalina Cirer ha recordat que en el repartiment inicial de 2022 es van assignar 20 menors a les Illes, però la situació migratòria particularment complicada que viuen les Balears ja va provocar que s'hagués de renegociar aquesta quantitat en una conferència sectorial l'octubre passat, cosa que va reduir un 50% les persones assignades per a poder atendre aquests joves amb les condicions més dignes possibles.

Sobre l'acolliment d'aquests deu joves procedents de les Canàries, el Ministeri transferirà 529.250 euros per a la seva atenció, però, així i tot, Cirer ha volgut posar de manifest que aquesta quantitat és "del tot insuficient". Igualment, la consellera ha demanat temps al Ministeri per valorar com es pot atendre aquestes persones "amb les garanties que mereixen", abans de signar els convenis pertinents amb Canàries per la tutela d'aquests menors i ja ha avisat que les Illes no podran acceptar futurs repartiments, tot tenint en compte que com a ruta migratòria continuaran arribant menors directament a les Illes.

stats