Política 13/09/2020

Gonzalo Boye denuncia un nou assalt al seu despatx: "No ens intimidaran"

L'advocat creu que es tracta d'un "intent de desestabilitzar" la defensa de Quim Torra

Ara
2 min
Gonzalo Boye, l’advocat del president de la Generalitat, Quim Torra, a la sortida del TJSC ahir.

BarcelonaL'advocat del president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha denunciat aquesta matinada un nou atac al seu despatx, que se suma al que ja va patir el mes de gener. "Per segon cop en menys de nou mesos hem rebut una visita de desconeguts, aparentment no s'han emportat res... Veurem si tampoc ho han portat", ha denunciat en una piulada. Per a l'advocat, es tracta d'un "intent de desestabilitzar" el despatx dies abans de la vista de Torra (dijous vinent) davant el Tribunal Suprem, on s'enfronta a una possible inhabilitació. "Deuen pensar que ens intimidaran, però no ho faran", ha dit en declaracions a l'ACN.

"Quan al gener havíem de presentar el recurs de cassació del president Torra va passar el mateix, i ara quan l'hem de defensar torna a passar", ha assegurat l'advocat. Segons Boye, ha sigut l'empresa de seguretat del despatx qui l'ha informat "d'una intrusió". "Hem trucat a la policia i hi hem anat", exposa: "Hem comprovat que la reixa de les finestres ha estat serrada amb una serra elèctrica". A més, assegura que els intrusos han "desmuntat els sensors perquè no es detectés moviment". "En principi no falta res, veurem si no hi han posat res", afirma.

El president Torra ha agraït la seva feina a Boye i a l'advocada Isabel Elbal en una piulada. "Gràcies per defensar-nos posant en risc el vostre despatx i les vostres carreres", ha dit: "Som al vostre costat pel que calgui". També l'expresident Puigdemont ha denunciat l'atac: "Els molesta la feina que fan i el compromís que tenen", ha dit: "Coneixem aquestes pràctiques que perpetren aquests desconeguts".

Al seu torn, la Fundació Internacional de Drets Humans, a la qual Elbal pertany, ha expressat la seva "enèrgica condemna a aquest nou atropellament del dret de defensa".

Trenquen vidres a Òmnium i pinten la seu del PSC a Barcelona

D'altra banda, aquest dissabte, Òmnium també va denunciar un atac a la seva seu amb diverses destrosses. Segons va informar l'entitat en un comunicat, els van trencar els vidres de la porta de l'edifici i van provocar un petit incendi a l'entrada. "Si es pensen que agressions com aquesta frenaran la nostra denúncia contra la repressió de l'Estat van ben equivocats, no ens espanten. Cap agressió ens farà renunciar al dret a l'autodeterminació i a la petició d'amnistia", va avisar el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri. El dirigent d'Òmnium també va apuntar que divendres, durant la Diada, grups d'extrema dreta "campaven amb total impunitat" per Barcelona i va remarcar que hores després va aparèixer la seva seu atacada. "Serem sempre un mur contra el feixisme i la intolerància dels qui ens voldrien silenciar", va advertir.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar la seva solidaritat en un tuit: "Ni la violència ni cap agressió impediran que l’entitat segueixi treballant per la llengua, la cultura, la cohesió social i els drets civils".

Des del PSC també van denunciar una pintada a la seva seu de Barcelona, on s'hi podia llegir "malxinats". El diputat socialista Ferran Pedret va atribuir, en una piulada a Twitter, l'acció a les paraules de Carles Puigdemont, que va dir "malparit" a Miquel Iceta, "excusant-se en l'ús gironí" del mot. "Així animats, els sol·lícits coreligionaris s'hi han sumat, alguns amb insults més greus, d'altres amb desuets sinònims", ha afirmat.

stats