Política 24/10/2018

El GOB i l'ARCA voten en contra dels projectes que es duran a terme amb l'ecotaxa

Per als ecologistes, aquestes iniciatives "no es dediquen a l'objecte prioritari de l'impost sostenible, que hauria de ser el medi ambient"

Kike Oñate
1 min
Imatge del Ple de Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible.

PalmaEl nou Pla anual de l'impost de turisme sostenible del 2018 disposarà de 110 milions d'euros. Ho ha aprovat aquest dimecres la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, amb els únics vots en contra del GOB i l'ARCA. Per als ecologistes, els projectes "no es dediquen a l'objecte prioritari de la llei de l'impost sostenible, que hauria de ser el medi ambient".

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha destacat que els projectes establerts "responen al paràmetre de sostenibilitat marcat per la Unió Europea" i també tenen l'objectiu de "donar una resposta per accedir a l'habitatge i desestacionalitzar l'economia".

Per la seva banda, Macià Blázquez, representant del GOB a la comissió, ha assenyalat que es destinen aproximadament "26 milions d'euros a la promoció d'habitatge per a lloguer social quan al pla es parla d'adquisició i rehabilitació". Segons el col·lectiu, "no és congruent que els doblers que s'ingressen de l'impost serveixin per edificar més, sobretot ara que sortim d'una bombolla immobiliària".

Una altra crítica que fan els ecologistes és la promoció "per desestacionalitzar durant l'hivern, perquè això suposa més demanda turística en un territori que ja està suficientment saturat". Per la seva banda, l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) també hi ha votat en contra.

Tot i això, Busquets ha fet una valoració positiva sobre els resultats de l'impost turístic durant aquesta legislatura, recordant que en els tres plans redactats "s'han invertit 200 milions d'euros en projectes, un 50% dels quals són mediambientals, un 16% estan destinats a recuperar el patrimoni i uns 40 milions d'euros són per a la diversificació econòmica". La resta, segons la consellera, cobriran demandes diverses.

stats