Política 22/03/2021

Gent per Formentera reclama el tancament perimetral de les Balears per Setmana Santa

Consideren que l'arribada de turistes podria provocar una nova expansió del coronavirus a l'Arxipèlag

1 min
Una viatgera arribant a l'aeroport

Gent per Formentera reclama que es tanquin perimetralment les Balears per Setmana Santa, així com la resta de comunitats autònomes de l'Estat (excepte les Canàries), per evitar l'expansió del coronavirus a l'Arxipèlag i l'arribada d'una quarta onada. Segons ha explicat el partit formenterer a través d'un comunicat, la situació epidemiològica de l'illa és "molt bona" i consideren un risc la possible arribada de turistes en les pròximes setmanes i sobretot de països on la incidència està augmentant notablement en les darreres setmanes.

En el comunicat expliquen que és necessari imposar mesures per controlar la mobilitat i remarquen que "obrir al turisme abans d'hora podria ser una mesura contraproduent per a la reactivació del sector". A més, també han criticat que la Unió Europea no restringeixi la mobilitat internacional i el govern espanyol i també el balear permetin l'arribada massiva de turistes de països amb una situació epidemiològica negativa.

Gent per Formentera ha reclamat al Govern balear i a la presidenta Francina Armengol que rectifiqui la seva decisió i apliqui el tancament perimetral per evitar un nou augment de casos de coronavirus a les Illes. En el comunicat també han recordat la necessitat d'augmentar el ritme de vacunació i fer les reivindicacions pertinents per rebre més dosis de la vacuna, amb l'objectiu de "salvar la temporada turística" i aconseguir la immunitat "com abans millor".

stats