Política 25/04/2019

Gaspar Llamazares, a Magaluf: "El nostre principal problema no és Catalunya, és l'ocupació"

El candidat d'Actúa a la presidència del govern espanyol ha donat el seu suport als autònoms en un bar de Punta Balena

Kike Oñate
1 min
D'esquerra a dreta: Eduardo Sánchez, Isabel Manresa, Gaspar Llamazares, Diego Belmonte, Pepe Tirado i Shirley Siles

Palma"El nostre principal problema no és Catalunya, és l'ocupació", ha assegurat aquest dijous el candidat a la presidència del govern espanyol per la formació Actúa, Gaspar Llamazares.

Qui fou el coordinador d'Esquerra Unida fins al 2008, ha volgut donar el seu suport als autònoms compareixent al bar The Chipi, al carrer Punta Balena de Magaluf. "A Espanya cal un nou contracte social i laboral per millorar la qualitat de vida dels treballadors", ha dit, i ha afegit que "és necessari un canvi de model turístic".

Llamazares ha aposat per un discurs centrat a garantir l'ocupació, perquè "els grans partits han parlat d'això, però sense dir que els nous llocs de feina creats són marca Espanya, o sigui, precaris".

Entre la mirada curiosa dels turistes que circulaven pel carrer i d'altres que consumien alcohol al costat del bar escollit, el candidat ha assegurat que les eleccions estan molt influenciades pel "xantatge de la por", en referència a la formació d'extrema dreta Vox, però també al discurs del PSOE. "Volem que els ciutadans recuperin la seguretat i la confiança en les institucions".

A més a més, el candidat d'Actúa al Parlament balear, Eduardo Sánchez, ha expressat que "no estam en contra del turisme, però pot tenir una millor qualitat i que no sigui només de borratxera". D'altra banda, Sánchez ha afirmat que el turisme és un "model col·lapsat que ha arribat al final", de manera que "requereix un canvi".

Llamazares ha comparegut amb Isabel Manresa (candidata al Consell de Mallorca), Diego Belmonte (propietari del local), Pepe Tirado (president d'Acotur) i Shirley Siles, candidata d'Actúa a la batlia de Palma.

stats