Política 07/12/2021

Garrido, sobre la internalització dels treballadors d'IB3: "No podem fer res fins que no acabin els contractes amb les empreses"

La consellera de Presidència recorda que serà el Parlament qui designi el nou director de l'ens públic

2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimarts en el Parlament.

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha fet referència a la possibilitat d'internalitzar els treballadors dels serveis d'informatius d'IB3 i ha remarcat que no es pot fer res fins que no acabin els contractes de les empreses que a hores d'ara gestionen diferents àrees de l'ens públic –entre desembre de 2022 i gener de 2023. "No podem fer res abans que acabin els contractes perquè s’haurien de pagar indemnitzacions", ha indicat en el ple del Parlament d'aquest dimarts, després d'una pregunta de la diputada d'El Pi Lina Pons.

A més, Garrido ha assegurat que l'informe sobre la internalització dels serveis informatius d'IB3 "està elaborat, però no acabat", encara que també ha assenyalat que es farà arribar al Parlament "com més aviat millor". Pons ha recordat que aviat es complirà el termini de nou mesos que el Parlament va donar al Govern per lliurar aquest informe, encara que la consellera de Presidència ha remarcat que nou mesos no és temps a bastament per fer-lo.

D'altra banda, la consellera també ha respost una pregunta del diputat del PP Toni Fuster sobre el relleu d'Andreu Manresa i el seu equip al capdavant de l'ens públic. "El mandat dels membres del Consell de Direcció és de sis anys i Manresa va ser nomenat el 2015. El seu mandat expira dijous. Com ho faran? Ho pactaran amb tots els partits? O només amb els socis? Ho imposaran?", ha preguntat Fuster, qui ha acusat el Govern de voler "dilatar aquest procés" a causa de "la situació interna" de la radiotelevisió pública.

Garrido ha remarcat que tant el director com el Consell de Direcció d'IB3 han de ser "elegits pel Parlament" i ha deixat clar que "no hi haurà cap buit de poder" durant la transició. "No posarem un administrador sine die com fa la senyora Ayuso", ha afegit. "Garantim la independència de l'ens públic i aquest Parlament decidirà qui serà el seu director de manera consensuada amb tothom", ha afegit. De moment, Manresa i el seu equip continuaran "fins que hi hagi relleu", ha assenyalat Garrido.

stats