Política 23/11/2021

El Govern diu que el clima laboral a IB3 és l'"habitual" dins una redacció periodística

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha afirmat que era pitjor amb el PP

1 min
Les instal·lacions d'IB3 Televisió a Calvià. / ISAAC BUJ

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha afirmat aquest dimarts al ple del Parlament que el clima laboral a IB3 és l'"habitual" dins una redacció periodística, i que els treballadors fan feina amb "independència" i sense "ingerències".

Garrido ha comentat que la situació que es viu a l'empresa té a veure amb el fet que els empleats hagin posat demandes per cessió il·legal de treballadors, que fins ara han perdut. "El clima és l'adequat a la situació que hi ha", ha assenyalat, i han afegit que no és el pitjor clima laboral de la història de la cadena, com ha afirmat el diputat del PP Toni Fuster. "Era pitjor el 2012 amb un ERO i una baixada de sous", ha apuntat la consellera, que ha retret que en aquell moment governava el PP.

El popular, però, ha reiterat que el clima a l'empresa és com el sistema informàtic d'IB3, que dilluns es va penjar i va interrompre tota la programació: "Ens costen molts de doblers i ho empitjoren tot", ha dit referint-se al Govern. Garrido ha insistit que estan treballant per millorar la situació laboral a IB3, com fan a la resta d'empreses públiques.

"A veure què opinen els empleats de la contracta després de les afirmacions que acaba de fer", ha retret Fuster. La consellera ha contestat que mentre el Govern "fa feina, vostè fa comèdia". I ha defensat que els treballadors de Dalton Audiovisual "tenen les portes obertes", i ha assegurat que l'Executiu balear escolta les seves reclamacions.

stats