Política 23/02/2021

Garrido diu que serà "implacable" si les subcontractes d'IB3 no apugen els salaris dels treballadors

Dalton Audiovisual ha d'aplicar l'increment als serveis informatius de l'ens públic abans de l'11 de març

1 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa nova consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assegurat que serà "implacable" si les subcontractes de l'ens públic no apliquen la pujada salarial que es va incloure en els plecs de licitació i que es va dotar amb 2 milions d'euros en els pressupostos del Govern l'any passat. Garrido ha contestat una pregunta del portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, sobre l'increment salarial dels treballadors de les contractes, que l'Executiu va pactar amb els ecosobiranistes menorquins i El Pi a final del 2019. Garrido ha explicat que les empreses tenen dos mesos des de l'adjudicació, termini que acaba l'11 de març en el cas de Dalton Audiovisual, l'empresa concessionària dels serveis informatius de l'ens públic.

"Vull pensar que ho compliran. Si no, tenim la força de la legislació administrativa i serem implacables en el compliment d'aquestes clàusules socials", ha dit la consellera, qui ha assenyalat que la mitjana d'increment salarial és del 10%. "Els treballadors consoliden per sempre aquesta pujada, que s'aplica amb efectes retroactius al cap de dos mesos de termini", ha afegit.

Per part seva, Castells ha demanat a la consellera que garanteixi la pujada. "El Govern ha complit la primera part, amb el finançament i la inclusió de clàusules socials en els plecs de condicions de les licitacions", ha comentat. "Ara hem de garantir que el contractista compleixi", ha dit. Garrido s'ha compromès a informar-ne quan les empreses comuniquin que han fet efectiu l'increment salarial.

stats