Política
Política 23/06/2022

Gabilondo: "Si Vox aspira a superar el PP es pegarà contra un mur, han d'aprendre de Cs i Podem"

El periodista ha oferit aquest dijous a Palma la conferència 'Temps d'estupor', organitzada pel Cercle d'Economia

ARA Balears
2 min
El periodista Iñaki Gabilondo aquest dijous a Palma

PalmaEl periodista Iñaki Gabilondo ha recordat aquest dijous que a Cs i Podem els han enfonsat la "pressa", els "errors de càlcul" i la "falta de prudència" per superar el PSOE i el PP, situació de la qual hauria d'aprendre Vox perquè , "si aspira a fer el sorpasso al PP, es pegarà contra un mur".

Gabilondo ha ofert aquest dijous a un hotel de Palma la conferència Temps d'estupor, organitzada pel Cercle d'Economia de Mallorca. En una entrevista amb Europa Press, el periodista ha pronosticat, després de les eleccions andaluses, que Vox tindrà el seu espai a l'espectre electoral "en la mesura que assumeixi quins són els seus límits". Ha recordat, en aquest sentit, l‟error d‟anàlisi" que va cometre Albert Rivera i la deriva posterior de Cs.

En aquest context, i després del que va passar a Andalusia, ha afirmat que el més probable és que "el PP recuperi progressivament els que van abandonar casa seva". En relació amb el títol de la seva conferència –Temps d'estupor– el periodista ha lamentat que avui dia "podria estar dues hores fent la llista de les coses que encara ens poden fer sentir estupefactes". Igualment, ha lamentat que la societat actual presumeixi de ser "la més escèptica, alhora que s'empassa el primer que li arriba a les orelles".

El comunicador s'ha referit igualment al rei Joan Carles i encara que ha destacat que va poder viure en primera persona "els seus grans actes de concòrdia i reconciliació", res no justifica la "gran decepció" experimentada. "He confessat la meva decepció i la meva part de culpa. Potser la política i els mitjans no vam tenir l'habilitat de fer un seguiment millor de les activitats de l'emèrit", ha afirmat.

Sobre Felip VI, ha ressaltat "l'esforç extraordinari" que està fent, juntament amb la reina Letícia, "per revertir el descrèdit, malgrat que els joves s'allunyen cada cop més de la monarquia". "Resulta còmic recordar que Joan Carles I deia que Letícia destrossaria la família, quan és possible que avui sigui ella la que l'està sostenint", ha apuntat.

El periodista ha criticat, a més, l'actual curt termini en què s'ha instal·lat la democràcia, que veu "com la fi del món qualsevol cosa de gran importància que requereixi reflexió". Alhora, ha advertit que els partits estan "idolatrant" la democràcia, fins al punt de "no saber què pensar sobre un tema" sense recórrer a les enquestes.

stats