Política 20/04/2020

Armengol, sobre l'inici de la temporada turística: "No volem esperar fins a final d'any"

La presidenta del Govern diu que la intenció és reprendre l'activitat "a poc a poc" per garantir la seguretat dels turistes i els residents

Ara Balears
1 min
Francina Armengol: “Espanya i Europa ens han d’ajudar”

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que no dona per perduda la temporada turística. "No volem esperar fins a final d'enguany, volem obrir a poc a poc garantint la seguretat de turistes i residents", segons ha dit en el programa Espejo Público. En canvi, el secretari d'organització i diputat de Podem al Parlament balear, Alejandro López, ha afirmat a Onda Cero Mallorca que cal fer una previsió "realista" sobre quan es podrà reprendre l'activitat turística perquè "les dades objectives indiquen que la temporada costarà que arribi, si ho fa".

"No donam la temporada per perduda i no ens hi volem resignar, però som conscients que el turisme serà una de les indústries que es recuperaran més tard", ha comentat Armengol durant l'entrevista a Antena 3. També ha reiterat que la intenció del Govern és fer un pla propi per dur a terme el desconfinament a les Balears de la manera més segura perquè els nins, la gent gran i els esportistes puguin sortir.

El diputat de Podem ha lamentat que al Regne Unit i Alemanya, que són els principals països d'on provenen els turistes que visiten les Illes, estiguin en el pic de contagis. Malgrat tot, ha afirmat que el Govern ha de continuar treballant perquè al més aviat possible es pugui reactivar el sector. A més, ha dit que la gestió de la crisi que està fent l'Executiu balear és una de les millors de l'Estat.

stats