Política 10/05/2023

Francina Armengol promet el centre d'hostaleria de Ciutadella per al pròxim mandat

També preveu construir el centre de salut d'Es Banyer i les ampliacions a Maó i Ciutadella

Iván Martín
2 min
Acte de presentació del programa socialista a Maó.

MAÓEls diferents partits polítics no aturen d'anunciar projectes o compromisos de futur. Cada acte és l'escenari ideal per recordar el bé que ho han fet durant aquests anys, i que, gràcies precisament a aquesta gestió es pot afrontar un pròxim mandat carregat d'inversions.

El pati de l'hotel d'interior Jardí de ses Bruixes de Maó ha acollit la presentació del programa de la candidata del PSIB-PSOE al Parlament. Francina Armengol ha explicat els principals eixos polítics, un acte que inicialment s'havia fixat per dilluns. Una setantena de persones, la majoria de les quals càrrecs públics del partit no s'han volgut perdre la cita. L'horari, a les 11.30 hores, no convidava a abandonar durant una hora el lloc de feina i escoltar l'actual presidenta del Govern balear.

Així, l'anunci més interessant és el compromís d'implantar el centre de Formació Professional d'hostaleria a Ciutadella durant el següent mandat. És cert que es tracta d'una demanda històrica, i que també s'ha sentit en anteriors ocasions per diferents candidats, però els avenços formatius a Menorca segons Armengol ho avalen: "Tenim un centre de la mar que funciona molt bé i continuarem apostant per l'FP; a Ciutadella amb el centre d'hostaleria, que serà una realitat a la pròxima legislatura".

La candidata socialista també ha reivindicat les polítiques educatives dutes a terme: "Som els únics que posem els recursos i les possibilitats per a la gratuïtat de 0-3 anys, garantim més professors i continuarem invertint en equipaments educatius". D'altra banda, ha recordat que una de les prioritats serà l'accés a l'habitatge i ha emfatitzat l'aposta de la candidata al Consell de Menorca, Susana Mora, de destinar 20 milions d'euros per a projectes d'habitatge social. En matèria de sanitat, el centre de salut d'Es Banyer es construirà durant els pròxims quatre anys, i també s'ampliaran el de Dalt Sant Joan (Maó) i el Canal Salat (Ciutadella). Tota l'illa contenta.

stats