Política 02/02/2019

Francesc Antich, sobre l'extrema dreta: "No permetrem ni una passa enrere"

El PSIB reuneix els candidats als consells insulars a un acte de la Conferència Política

Ara Balears
2 min
Ens candidats als consells insulars, amb José Hila, Francesc Antich i Francina Armengol.

PalmaEl senador del PSIB, Francesc Antich, ha coordinat aquest dissabte en un esdeveniment conjunt amb el candidat i candidates als consells insulars. Aquesta trobada, duita a terme amb el títol 'Institucions al servei de les Illes', forma part dels actes de la Conferència Política dels Socialistes. Durant aquesta, Antich ha criticat la proposta de la dreta i l'extrema dreta d'avançar cap a un model de país uniformador i ha assegurat que "no permetrem ni una passa enrere". "Voler reduir o eliminar les autonomies és una mostra de desconfiança absoluta amb els territoris i la gent de les Illes Balears, ja que entenen que no som capaços de gestionar els nostres governs", ha assenyalat.

"Tenim unes illes diverses, i això és la gran riquesa de la nostra comunitat autònoma", ha afirmat Antich, assegurant que els Consells tenen la capacitat de "donar resposta a les necessitats diferents de cada illa", però alhora "ser un element de cohesió, tant amb el Govern com amb els Ajuntaments".

Antich també ha explicat els principals eixos de la Conferència Política pel que fa a les institucions, posant de manifest la voluntat dels i les socialistes d'avançar cap a un Estat Federal. "El projecte de les Illes Balears ha de servir perquè les institucions i els agents econòmics i socials conformin un projecte de país que no deixi ningú enrere". El senador ha subratllat que "el federalisme és un complement importantíssim del socialisme", ja que "crea estructures que fan possible la tolerància, la solidaritat i l'enteniment i permet sumar i unir respectant la diversitat".

Per la seva part, la Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a la presidència de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat "la força del lideratge i de bona feina feta" que dóna al partit cadascun dels candidats i candidates per "començar la campanya electoral de manera totalment engrescadora i il·lusionant".

stats