Cas Rato
Política 21/04/2015

La fiscal general de l'Estat rebutja que l'Audiència Nacional assumeixi el cas Rato

Consuelo Madrigal considera que les acusacions de delicte fiscal, blanqueig i alçament de béns no tenen res a veure amb l'afer Bankia, que investiga el jutge Andreu

Efe
1 min
La sortida a la borsa de Bankia va servir per mostrar la imatge més optimista de Rato.

BarcelonaLa fiscalia general de l'Estat recorrerà la decisió del jutjat d'instrucció número 31 de Madrid d'inhibir-se a favor de l'Audiència Nacional en la investigació a l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato per cinc delictes fiscals, blanqueig i alçament de béns, en no veure vincles amb el cas Bankia.

Així ho ha assegurat aquest dimarts en declaracions als periodistes la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, el mateix dia que es reuneix a Barcelona amb els membres de la Fiscalia Provincial de Barcelona i de la Fiscalia Superior de Catalunya, per conèixer de primera mà les necessitats de mitjans materials i personals i les càrregues de treball del Ministeri Públic. Madrigal ja va decretar aquest dilluns que la Fiscalia Anticorrupció agafi les regnes de la investigació del cas Rato, per “l’especial transcendència social, mediàtica i jurídica” dels fets.

Les paraules de la fiscal general de l'Estat arriben poques hores després que el titular del jutjat d’instrucció número 31 de Madrid, sobre qui havia recaigut inicialment divendres la denúncia de la Fiscalia madrilenya contra Rato, s'inhibís en favor del jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu, que s’encarrega del cas Bankia i examina el possible falsejament de comptes de l’entitat bancària abans de la seva sortida a borsa el 2011. Andreu haurà de determinar ara si assumeix aquesta nova investigació sobre Rato o si rebutja fer-se’n càrrec. Però de moment Madrigal ja s'ha pronunciat en contra que sigui ell qui se'n faci càrrec.

stats